Fotbalisté Slavie porazili Liberec 4:1 a vedou Synot ligu

Fotbalisté Slavie vyhráli i své třetí utkání v letošní sezóně Synot ligy. Liberec porazili v Edenu 4:1 a posunuli se do čela tabulky o skóre před Spartu. Severočeši mají dva body a jsou třináctí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie slaví branku Bekima Balaje

Fotbalisté Slavie slaví branku Bekima Balaje | Zdroj: ČTK

Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a odměna přišla v 17. minutě, kdy přesný pas Vukadinoviće z pravé strany zužitkoval střelou do prázdné branky Balaj. A i když domácí zlobili obranu Slovanu dál, před přestávkou se museli smířit s vyrovnáním. Po téměř identické akci, jen zrcadlově obrácené, skóroval liberecký Šural.

Ve druhém poločase sice nejprve hrozili Severočeši, ale zhruba od 70. minuty už byl na trávníku jen jediný tým, a to ten sešívaný.

Po rychlé akci uvolnil v 74. minutě Balaj na hranici pokutového území Zmrhala, který napálil míč nechytatelně pod břevno a slávisté vedli.

Dvě minely zkušeného stopera Slovanu Rajnocha a dvě branky Škody znamenaly ještě navýšení skóre na 4:1. Nejprve v 86. minutě Rajnoch nešel do dlouhého nákopu gólmana Hrubeše a propustil míč právě ke Škodovi a o tři minuty později rozehrál jen na slávistu Pitáka.

V prvním případě propadl balon i libereckému brankáři Hroššovi a Škoda mířil do odkryté sítě, podruhé po Pitákově přihrávce pálil do Hroššova protipohybu. Kanonýr pražského týmu vede se čtyřmi trefami pořadí ligových střelců.

Slávisté po vítězství 4:1 předstihli Spartu o skóre v čele Synot ligy. Liberec je 13. se dvěma body a na první letošní výhru čeká.

Slavia Praha - Slovan Liberec 4:1 (1:1)
Branky: 87. a 89. Škoda, 17. Balaj, 74. Zmrhal - 43. Šural. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Hrabovský. ŽK: Baéz - Rajnoch, Frýdek. Diváci: 8248.

Sestavy:
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka (46. Kodr), Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (58. Piták), Baéz, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda - Balaj (81. Gecov). Trenér: Beránek.

Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Fleišman (62. Mudra) - Obročník, Sackey (80. Hamulák) - Šural, Ďubek, Frýdek - Hadaščok (76. Luckassen). Trenér: Slovák.


Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme