Trénovat s Prskavcem a Přindišem mě motivuje. Jednou se chci dostat tam co oni, říká kajakář Krejčí

Česko má dalšího kajakáře schopného prohánět největší hvězdy planety. Na Světovém poháru vodních slalomářů získal bronz dvaadvacetiletý Jakub Krejčí, který je mistrem světa i Evropy do 23 let, ale mezi dospělými se na mezinárodní akci dostal na stupně vítězů poprvé v kariéře.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Krejčí před domácím publikem v Troji získal první medaili mezi dospělými

Jakub Krejčí před domácím publikem v Troji získal první medaili mezi dospělými | Zdroj: Profimedia

V pražské Troji získal kajakář Jakub Krejčí první medaili kariéry ve Světovém poháru. Cíle má ale mnohem smělejší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jakuba Krejčího po bronzovém úspěchu ve finálovém závodě v Troji

„Je to skvělý. Doma před takovým publikem je člověk ještě víc nervózní, i když ví, že má trať naježděnou. Zajet tady medaili je něco výjimečného,“ přiznává Krejčí.

Ještě víc „naježděnou“ trať v Troji mají mistři světa Jiří Prskavec s Vítem Přindišem, ti ale tentokrát do finále nepostoupili. Tak je musel jejich mladší parťák zastoupit.

„Kluci mi toho mají hodně co dát. Nikdy jsem neměl nějaký vzor, ale rád si od každého něco vezmu. Už to, že můžu závodit a trénovat na mezinárodních akcích s těmito dvěma, mě hrozně moc motivuje. Vidím, kde jsou oni, a tam bych se jednou taky chtěl dostat,“ říká dvaadvacetiletý kajakář.

Vzory v rodině

A kdyby Krejčí vzory mít chtěl, klidně je může hledat ve vlastní rodině. „Moji prarodiče sportovali, můj děda zakládal slalomářský oddíl v Českých Budějovicích. Táta reprezentoval Česko na single kanoi. A moje mamka, ta je neskutečná. Po operaci páteře začala jezdit Ironmany a dokonce je vyhrávat, takže mám hodně co dohánět,“ usmívá se Krejčí.

Co se týče sportovních cílů a plánů do budoucna, Krejčí míří na nejvyšší možnou metu. „Určitě bych se jednou chtěl dostat na olympiádu, tam vyhrát a užít si zlato,“ plánuje sebevědomý, ale zároveň pracovitý talent českého vodního slalomu Krejčí.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme