Jediný závod, který se může rovnat s olympijskou atmosférou, těší se Rohan na Světový pohár v Troji

Už v pátek odpoledne začíná Světový pohár vodních slalomářů v pražské Troji. Pro trojici českých olympioniků Jiřího Prskavce, Lukáše Rohana a Antonii Galuškovou půjde zároveň o generálku před letními hrami v Paříži. Do dalšího závodu už za zbývající měsíc a půl nenastoupí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rohan

Lukáš Rohan | Foto: Iva Roháčková

Vodní slalomáři prožijí takový malý olympijský test. Na domácím Světovém poháru v Troji si před hrami v Paříži vyzkouší, jaké to je závodit pod tlakem a ve výborné atmosféře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají vodní slalomáři před závody Světového poháru v pražské Troji

„Věřím, že si diváci najdou cestu do Troji. Beru to jako dobrý trénink před olympiádou, protože závody v Troji, to je jediný závod vodního slalomu, který se může rovnat s olympijskou atmosférou, která asi v Paříži bude,“ říká Lukáš Rohan a hned vysvětluje, proč si to myslí. Vždyť olympijský areál na předměstí Paříže je mnohem rozlehlejší a pojme podle oficiálních údajů 12 tisíc fanoušků, zatímco na vltavském břehu se jich můžou tísnit tak dvě tisícovky.

„Ono to zní jako velký rozdíl, ale reálně ty lidi v Troji sedí dva metry od vás, někdy i blíž, a když tam mlátí do těch reklam, tak to na olympiádě v Paříži nezažiju. V tomhle je to skvělý trénink a miluji to,“ těší se Rohan.

A atmosféra domácího prostředí vyhovuje i Prskavcovi. „Je dobré si vyzkoušet, jestli to člověk pořád v sobě má. Jen se ujistit, jestli je schopný jezdit pod tlakem,“ navazuje na Lukáše Rohana další, dokonce zlatý medailista z minulých her v Tokiu Jiří Prskavec.

Příprava vrcholí

I pro něj bude Světový pohár v Troji posledním závodem před letošní olympiádou v Paříži.

„Co se týče formy, tak teď fakt dřu, rozhodně nebudu ve formě, jsem unavený. Bude to bolet, to vím už teď,“ dodává Prskavec, takže i výsledek bude brát s rezervou.

Nicméně před poslední olympiádou domácí Světový pohár mezi kajakáři vyhrál. A totéž se povedlo v kategorii kanoistů Lukáši Rohanovi, což ho před cestou do Tokia hodně nakoplo.

„Bylo to tak, ale tehdy jsem byl v jiné pozici. Tehdy mě to vítězství posunulo do povědomí, že mohu jezdit s nejlepšími. Já to tušil, ale tímhle jsem si to potvrdil. Teď už to úplně nepotřebuju, a když se mi to nepovede, tak mě to tolik nerozhodí. Samozřejmě bych ale chtěl být mezi nejlepšími, proto ten sport dělám,“ porovnává Lukáš Rohan, který bude v pátek v Troji v akci stejně jako ostatní kanoisti a kanoistky. Startuje se kvalifikací před půl druhou odpoledne.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme