Tipy pro zpříjemnění lockdownu. Tři filmové komedie na doma v době pandemie

Detektivní satira, nezávislá romantická komedie v časové smyčce a islandská „ekoteroristická“ komedie. Nabízíme tři tipy na nové komediální filmy, na které se v době zavřených kin můžete podívat kdykoli online.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmů Na nože, Žena na válečné stezce a Palm Springs

Z filmů Na nože, Žena na válečné stezce a Palm Springs | Foto: Vertical Ent. / Film Europe / Aerofilms | Zdroj: koláž iRozhlas.cz

Daniel Craig vyšetřuje

Prvotřídně obsazená satirická krimi komedie Na nože vychází z tradic Agathy Christie a spojuje vyšetřování i se společenskou kritikou buržoazie v době trumpovské éry. Svérázný detektiv vyšetřuje členy excentrické rodiny bohatého spisovatele detektivek (Christopher Plummer), který zemřel.

Všechno se pochopitelně ukáže být složitější, než se zpočátku zdálo. A kdo tvrdí, že nestojí o dědictví, stojí o něj ze všech nejvíc.

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít se znovu odkládá, nově je naplánována na jaro 2021

Číst článek

V českých kinech jsme měli možnost Na nože vidět v lednu, teď je snímek divákům dostupný na Netflixu. A protože hlavní roli detektiva hraje se silným přízvukem Daniel Craig, můžete si s filmem tak trochu zkracovat i čekání na nového, stále odkládaného Jamese Bonda.

Svatba zas a znova

Dva mladí lidé se potkají na svatbě v kalifornském Palm Springs uprostřed poušti. A pak ještě jednou a ještě jednou... Vždy je znovu 9. listopadu.

Bláznivá, romantická a trochu potřeštěná komedie Palm Springs debutujícího režiséra Maxe Barbakowa se totiž odehrává v časové smyčce. Nachází se v ní poněkud znudění a bezcílní třicátníci, kteří prošli anebo právě procházejí neuspokojivými partnerskými vztahy. Otázka je, kudy z toho ven.

Snímek s letní atmosférou americké nezávislé kinematografie najdete spolu s dalšími filmy na Aerovodu

Islandská bojovnice

Letos spuštěná česká platforma Edisonline se zaměřuje především na festivalové filmy. Nabízí například islandskou „ekoteroristickou komedii” Žena na válečné stezce.

Kina jsou uzavřená, na co koukat v televizi a na internetu? Tři seriálové tipy

Číst článek

Snímek režiséra Erlingssona, oceněný LUX Prize pro nejlepší evropský film, vypráví příběh, ve kterém hlavní hrdinka sabotuje islandský hliníkový průmysl. Do cesty se jí plete španělský cykloturista. A doprovází ji i ukrajinská kapela.

Komedie s vážným tématem globální klimatické změny je poměrně unikátní kombinací, kterou Erlingsson zvládl divácky vděčným způsobem vybalancovat. Pokud se vám bude líbit, můžete přímo na Edisonline pokračovat jeho předcházejícím snímkem O koních a lidech.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme