Film Vlny má za sebou pražskou premiéru. ‚Dokonalý snímek, který je třeba nechat doznít,‘ hodnotili diváci

Bez patosu umí vzbudit národní hrdost, tak hodnotili diváci nový velkofilm Jiřího Mádla Vlny po slavnostní premiéře v úterý večer v pražském kině Slovanský dům. Režisér v něm představuje napínavé a doposud částečně utajené příběhy rozhlasových novinářů z období pražského jara. Snímek už diváci ocenili v Karlových Varech a Slavonicích.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Vodochodský před novinářskou projekcí filmu Vlny

Vojtěch Vodochodský před novinářskou projekcí filmu Vlny | Zdroj: Bontonfilm

Diváci filmový zážitek odměnili potleskem, který by svou délkou mohl soupeřit s tím, kterým končila projekce Vln na festivalu v Karlových Varech.

„Dokonalý film. Je potřeba ho nechat doznít, ale jsem z toho nadšená. Jsem ráda, že jsem tu dobu nezažila, a je mi líto všech, kteří ji zažili. Myslím si, že pro všechny, kdo tu dobu zažili, bude ten film bolestný. Je však potřeba, aby to lidé věděli,“ popsala jedna z divaček.

„Myslím si, že je to docela aktuální téma, kdy vidíme, co se děje třeba na Ukrajině. Myslím si, že je tam hodně paralel,“ hodnotil další z účastníků premiéry.

Náhlý záblesk hlubších věcí. Hlavní cenu z Varů si veze filmová esej, diváckou anketu ovládly Vlny

Číst článek

Divák se s ústřední filmovou a fiktivní postavou Tomášem Havlíkem přenáší do rozhlasové redakce mezinárodního života plného reálných postav. Vede ji Milan Weiner, ztvárněný Stanislavem Majerem, a za mikrofonem diváci spatří i Věru Šťovíčkovou, kterou hraje Táňa Pauhofová.

„Jsem nesmírně vděčná, že jsem měla možnost jí dát tvář a duši,“ řekla herečka.

Další členy redakce si zahráli třeba Petr Lněnička, Vojtěch Kotek nebo Martin Hofmann. Ti i další herci vyrazí s režisérem Jiřím Mádlem na regionální předpremiéry.

Do konce týdne film uvedou v Plzni, Českých Budějovicích a Boskovicích. Kina pak snímek Vlny začnou promítat příští čtvrtek.

Tomáš Maleček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme