Vláda zřejmě odloží privatizaci Telecomu

Pro odložení prodeje státního podílu v Českém Telecomu se vyslovil premiér Miloš Zeman. Věří totiž, že příští vláda ho bude schopna prodat za vyšší cenu. Ceny telekomunikačních titulů jsou v současné době podle premiéra celosvětově na dně. Fond národního majetku koncem listopadu v souladu s dosud platným usnesením vlády vyzval potenciální uchazeče o tuto společnost, aby svůj zájem vyjádřili do 19. prosince a 9. ledna předložili předběžné nabídky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní budky

telefonní budky | Foto: Jan Rosenauer

Nového majoritního vlastníka Telecomu má podle tohoto vládního usnesení oznámit ministr financí kabinetu do konce března příštího roku. Pro Fond národního majetku se dnešním prohlášením Miloše Zemana zatím nic nemění - Radiožurnálu to potvrdila Lucie Králová z tiskového odboru fondu. "Pro Fond národního majetku je závazné usnesení vlády a poslední rozhodnutí je v tomto případě ze 14.listopadu 2001, které ukládá předložit vládě do 31. března 2002 výsledek výběrového řízení".

Zemanův návrh na odložení privatizace Českého Telecomu vesměs pozitivně hodnotí analytikové. Podle obchodního ředitele společnosti BBG Finance Alexandra Tótha se vláda zřejmě poučila z "poměrně nepodařené" privatizace Českých radiokomunikací, která podle něj dopadla nešťastně především pro drobné akcionáře. "Chtějí se toho vyvarovat v případě Českého Telecomu a pojistit si lepší výchozí pozici do dalších jednání o doprivatizaci dalších strategických podniků", řekl Radiožurnálu Tóth.

Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme