Wizards porazili v předposledním zápase základní části NBA Boston a dotahují se na šestou příčku

Basketbalisté Washingtonu v předposlední zápase základní části NBA porazili doma Boston 113:101 a v tabulce Východní konference se dotáhli na sedmé Miami, čímž se udrželi stále ještě ve hře o šestou příčku. Hlavní hvězdou Wizards byl kapitán a rozehrávač John Wall autor 29 bodů a 12 asistencí. Jako střídající hráč ale byl vidět také Tomáš Satoranský. Philadelphia vylepšila klubový rekord, když si připsala 15. výhru za sebou.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři Markieff a Marcus Morrisové v konkurenčních dresech Washingtonu a Bostonu během vzájemného zápasu NBA.

Bratři Markieff a Marcus Morrisové v konkurenčních dresech Washingtonu a Bostonu během vzájemného zápasu NBA. | Foto: Nick Wass | Zdroj: AP, Český rozhlas

Washington takřka celou první půli v Capital One Arena prohrával, v té druhé ale zabral a ukončil proti oslabenému soupeři, na kterého může narazit hned v prvním kole play-off, pokud se posune na sedmé místo, sérii čtyř proher. Ani výhra v posledním duelu v Orlandu ale Wizards na lepší umístění než osmou příčku stačit nemusí.

„Vyhrát před startem bojů o titul je vždycky fajn, protože to zvedne sebevědomí,“ řekl druhý nejlepší střelec týmu z hlavního města Spojených států s 19 body Bradley Beal. Dvouciferný počet bodů dali ještě Markieff Morris (13), Otto Porter (12), Mike Scott (12) a Kelly Oubre (11).

V rozhodujících chvílích byl na palubovce při obratu utkání další střelec v pořadí, a to Tomáš Satoranský. Šestadvacetiletý český reprezentant na palubovce pobyl 20 minut, ale stihl toho dost. Minul jedinou ze čtyř střel z pole, a to trojku ze dvou pokusů, v hodnocení plus minus byl třetím nejlepším v týmu. Dostal se tak na sedm bodů, ke kterým připojil pět doskoků, pět asistencí a zisk.

John Wall překonal v utkání hranici 5000 kariérních asistencí a po více než dvouměsíční pauze způsobené operací levého kolena se dostává do formy. Jenže v posledním duelu základní části svým spoluhráčům asi nepomůže, protože Wizards ho budou šetřit, nastoupí totiž v Orlandu za necelých 24 hodin.

Basketbalisté Oklahomy překvapili v Houstonu, domácí série Rockets skončila

Číst článek

„Jasně že chci hrát a pomoct. Ale jsem v pohodě se vším. To rozhodnutí, jestli budu hrát, je na trenérovi,“ dodala bývalá jednička draftu. Ve druhé půli už se na palubovku nepodíval křídelník Porter kvůli potížím s lýtkem a také on možná bude chybět. „Počítám s tím, že proti Magic hrát bude, ale nikdy nevíte, jak se situace vyvrbí,“ přiznal kouč Scott Brooks.

Philadelphia, celek s nejlepší aktuální formou hrající stále bez největší hvězdy Joela Embiida, pokořila klubový rekord. Na palubovce Atlanty 76ers zvítězila 121:113 a natáhla vítěznou sérii na 15 utkání. Pátá Indiana doma nestačila překvapivě na Charlotte Hornets, když padla 93:119. Vítěz dlouhodobé části Houston si z Los Angeles odváží z palubovky Lakers vítězství 105:99.

Druhý tým Západní konference a obhájci titulu z Golden State schytali v posledním vystoupení sezony v základní části debakl v hale třetího Utahu, a to 79:119. Střelecky Jazz táhl Donovan Mitchell (22). Rozehrávač aspirující na ocenění pro nejlepšího nováčka sezony stanovil pro první rok hrající hráče rekord v počtu nastřílených trojek v sezoně, zatím jich má na kontě 186.

NBA:
Atlanta - Philadelphia 113:121, Dallas - Phoenix 97:124, Indiana - Charlotte 93:119, LA Lakers - Houston 99:105, Utah - Golden State 119:79, Washington - Boston 113:101 (za domácí Satoranský 7 bodů, 5 doskoků, 5 asistencí).

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme