Osmnáctiletá cyklistka Furrerová měla na mistrovství světa těžký pád, zraněním v nemocnici podlehla

Osmnáctiletá švýcarská cyklistka Muriel Furrerová zemřela na následky pádu ve čtvrtečním silničním závodě juniorek na domácím mistrovství světa v Curychu. Po kolizi a vážném zranění hlavy byla v kritickém stavu. O jejím úmrtí informovala Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Curych (Aktualizováno: 15:47 27. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistka Muriel Furrer v závodě na mistrovství Evropy 2024 v Limburgu

Cyklistka Muriel Furrer v závodě na mistrovství Evropy 2024 v Limburgu | Foto: IMAGO/Arne Mill | Zdroj: IMAGO/frontalvision.com via Reuters Connect

Furrerová měla během závodu v hustém dešti z dosud nezjištěných příčin kolizi, při níž utrpěla těžké zranění hlavy a záchranářský vrtulník ji transportoval do nemocnice. UCI již ve čtvrtek označila její stav jako „velmi kritický“. Dnes mladá závodnice v curyšské nemocnici zraněním podlehla.

VIDEO: Formolo byl diskvalifikován ze závodu Kolem Lucemburska. Doplatil na zakázaný posed ve sjezdu

Číst článek

„S velkým zármutkem se dnes Mezinárodní cyklistická federace a organizační výbor Mistrovství světa v silniční a para cyklistice v Curychu dozvěděly tragickou zprávu o úmrtí mladé švýcarské cyklistky Muriel Furrerové. Mezinárodní cyklistická komunita ztratila závodnici, před níž byla zářivá budoucnost,“ uvedla UCI.

Již dříve v průběhu dne, kdy ještě Furrerová bojovala o život, federace avizovala, že přes vážnost situace počítá s pokračováním šampionátu podle jeho původního programu. „V souladu s přáním rodiny Muriel Furrerové bude mistrovství světa pokračovat podle toho, jak bylo naplánované,“ oznámila UCI.

V pátek odpoledne tak odstartoval závod mužů do 23 let, v sobotu se pojede silniční závod elitní kategorie žen a v neděli uzavře šampionát silniční závod elitní kategorie mužů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme