Celý den na kurtu a přespávání ve spacáku v tělocvičně, vzpomíná Schweiner na Kometu Praha

Plážovému volejbalu se naplno věnuje jenom něco přes deset let, už tak se ale v loňském roce stal mistrem světa. David Schweiner díky tomu mohl pod záštitou projektu První oddíl České unie sportu předat šek na sto tisíc korun klubu, ve kterém jako malý začínal, i když to ještě bylo s klasickým šestkovým volejbalem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Schweiner (archivní foto)

David Schweiner (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Mistr světa v plážovém volejbale z roku 2023 David Schweiner rozdával podpisy mladým volejbalistkám z mateřského klubu SK Kometa Praha. Právě na základní škole Na Šutce udělal Schweiner své první volejbalové kroky. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z místa, kde David Schweiner začínal s volejbalem

„Nemám jedinou negativní vzpomínku a dodnes mě volejbal baví. Pamatuji si kolektiv. Vždy v sobotu a v neděli se hrál turnaj, přičemž se přespávalo někde ve spacáku v tělocvičnách. Přes den se makalo na kurtu a odpoledne a večer se stmelovala parta,“ přiznává.

„Na Davida mám výborné vzpomínky. Skvělý parťák a skvělý pomocník. Byl u nás od roku 2004 do roku 2008 a žákovskými kategoriemi prošel bezvadně,“ přiznává místopředseda a zakladatel oddílu SK Kometa Praha Štěpán Vaigl.

Na závěr akce Schweiner podepsal velký šek a sto tisíc korun tak může putovat k jeho prvnímu oddílu.

Kryštof Kousal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme