Překvapení na Roland Garros. Čtrnáctinásobný vítěz Nadal nestačil na Zvereva a končí v prvním kole

Španělský tenista Rafael Nadal vypadl na Roland Garros v prvním kole s Němcem Alexanderem Zverevem. Čtrnáctinásobný vítěz turnaje, jenž příští týden oslaví 38. narozeniny, prohrál 3:6, 6:7, 3:6. Na pařížské antuce utrpěl po vleklých zdravotních problémech teprve čtvrtou porážku, jinak tu 112 zápasů vyhrál

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Michael Baucher | Zdroj: Profimedia

„Nevím, jestli je to naposledy, co jsem tady před vámi, ale jestli ano, tak jsem si to užil,“ řekl Nadal v rozhovoru na kurtu zaplněnému hledišti, kde vedle dojatých fanoušků nechyběla ani řada tenistů včetně světové jedničky Srba Novaka Djokoviče či krajana Carlose Alcaraze.

V 1. kole vypadl Nadal na Roland Garros poprvé. Od svého debutu v roce 2005, kdy získal první titul, bylo dosud jeho nejhorším výsledkem vyřazení v 3. kole v roce 2016.

Markéta Vondroušová zahájila tenisové Roland Garros úspěšně. Finalistka antukového grandslamu z roku 2019 a nasazená pětka porazila v 1. kole Španělku Rebeku Masárovou jasně 6:1, 6:3. Její další soupeřkou bude Američanka Katie Volynetsová.

Vítězka loňského Wimbledonu Vondroušová vyhrála nad 94. hráčkou světa za hodinu a 16 minut. Udělala 11 nevynucených chyb, soupeřka jich předvedla 37. Rodačka ze Sokolova ztratila servis jen jednou, sama prolomila podání Masárové pětkrát.

Z českých tenistek půjde v pondělí do akce ještě nasazená sedmadvacítka Linda Nosková, která se utká s Britkou Harriet Dartovou. Bývalá světová jednička Karolína Plíšková narazí na turnajovou patnáctku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Již v neděli postoupily do 2. kola Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme