První výhra v premiérové sezoně. Česká stáj Bretton Racing ovládla závod v sérii Michelin Le Mans Cup

Česká stáj Bretton Racing dosáhlasvého prvního vítězství v závodě prestižní série Michelin Le Mans Cup v kategorii LMP3 na ikonickém okruhu Spa- Francorchamps v Belgii. Pro českou motoristickou stáj se navíc jedná o první sezónu v této sérii.

Spa- Francorchamps Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůz stáje Bretton Racing

Vůz stáje Bretton Racing | Foto: Kristof Vermeulen Photography | Zdroj: Profimedia

Před závodem došlo k vynucené změně sestavy jezdců i poruše jednoho ze dvou vozů. Zranění ruky nedovolilo závodit Danu Skočdopolemu, kterého nahradil osmnáctiletý Theodor Jensen z Dánska. Druhým jezdcem zůstal Ben Stone. Další vůz se nezúčastnil závodu kvůli technickým problémům, během zahřívacího kola došlo k poruše spojky.

Potíže nepřestaly ani v kvalifikaci. Jeden vůz havaroval, nicméně díky práci technického byl vůz připraven na start.

Velké finále belgického závodu přišlo v poslední zatáčce závěrečného kola, kdy se Theodoru Jensenovi podařilo protáhnout ze čtvrté pozice až na druhou.

Ještě na stupních vítězů se česká stáj radoval z většího úspěchu. Po penalizaci vozu týmu MRACING, který kvůli nepovolenému pohybu sestoupil na sedmé místo, se česká stáj posunula na první místo.

„Tento úspěch pro nás znamená nesmírně mnoho. Vstup do série Michelin Le Mans Cup byl pro nás velkou výzvou. Vítězství hned v první sezóně je obrovskou odměnou a motivací celého našeho týmu. Jsme pyšní jak na naše jezdce Bena a Theodora, stejně jako na celý náš technický a podpůrný tým, který odvedl fantastickou práci,“ uvedl týmový manažer stáje Oscar Cronier.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme