Moderní pětibojař Vlach získal na Světovém poháru v Budapešti bronz. Kuf doběhl patnáctý

Moderní pětibojař Martin Vlach skončil při obhajobě loňského vítězství na Světovém poháru v Budapešti třetí. Na stupně vítězů se posunul po stíhačce v závěrečném kombinovaném běhu se střelbou. Druhý český finalista Jan Kuf na závodě v maďarské metropoli doběhl patnáctý.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderní pětibojař Martin Vlach vybojoval v Budapešti bronzovou medaili

Moderní pětibojař Martin Vlach vybojoval v Budapešti bronzovou medaili | Foto: Filip Komorous | Zdroj: ČTK

Vlachovi v Budapešti nevyšel šerm, v němž po pátečním základním kole další body nepřidal. Dařilo se mu však v jízdě na koni, kterou zvládl jako druhý nejlepší s plným počtem bodů. Do kombinované části vybíhal jako dvanáctý s odstupem téměř půl minuty na medailové pozice. Postupně ale soupeře stahoval a Korejce So Čchang-wana nakonec o bronz připravil až v cílové rovince.

V průběhu to pořád nevypadalo, ve čtvrtém kole jsem byl asi sedmý, osmý, ale postupně jsem stahoval. Před poslední střelbou se to hezky sešlo a tu jsem tam poslal bezchybně, takže jsem vybíhal pátý. Kluci přede mnou už nemohli a já ještě mohl, okomentoval Vlach závěrečný běžecký úsek, do kterého šel naplno s vědomím toho, že vynechá čtvrtý díl SP a bude mít čas na regeneraci před finále.

Závod mužů ovládl Korejec Čun Ung-tche před Muhanádem Šabánem z Egypta. Finále žen bez české účasti vyhrála domácí Blanka Guziová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme