Čeští volejbalisté už znají soupeře ve skupinové fázi mistrovství světa, narazí na Brazílii, Srbsko a Čínu

Čeští volejbalisté se v základní skupině H mistrovství světa 2025 utkají s Brazílií, Srbskem a Čínou. Rozhodl o tom sobotní los v Manile. Šampionát se uskuteční od 12. do 28. září 2025 na Filipínách.

Manila (Aktualizováno: 16:12 14. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hadrava

Jan Hadrava | Zdroj: Profimedia

Čeští volejbalisté budou na mistrovství světa hrát po čtrnácti letech. Favority jejich skupiny budou obhájci bronzu Brazilci a Srbové, kteří byli v semifinále MS 2018. Ze čtvrtého koše dostali svěřenci Jiřího Nováka volejbalisty Číny.

Finálový turnaj má poprvé 32 účastníků. Jsou rozděleni do osmi základních skupin. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupí do osmifinále, odkud se bude pokračovat vyřazovacím způsobem.

„Je to mistrovství světa, tam si člověk moc nevybere. Určitě z toho čtvrtého koše tam byly hratelnější týmy než Čína, ale z těch ostatních košů to je, jak to je. Když si vezmeme globálně tu skupinu, nečeká nás nic jednoduchého,“ řekl trenér Novák v nahrávce pro média.

S Brazílií se Češi utkali loni v olympijské kvalifikaci o Paříž, jihoamerickým favoritům podlehli 2:3. Se Srbskem mají zkušenost z loňského mistrovství Evropy, v osmifinále s ním prohráli 0:3 na sety.

Čína zase vyhrála Challenger Cup, takže ji Novák považuje po Japonsku za nejsilnější z asijských týmů. „Čekají nás tři výborné týmy. Víme, jakou mají ty týmy sílu, a uvidíme, jakou budeme mít sílu my v tom období,“ dodal kouč.

Finálový turnaj MS má poprvé 32 účastníků. Jsou rozděleni do osmi základních skupin. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupí do osmifinále, odkud se bude pokračovat vyřazovacím způsobem.

Los MS volejbalistů 2025:

Skupina A: Filipíny, Írán, Egypt, Tunisko.

Skupina B: Polsko, Nizozemsko, Katar, Rumunsko.

Skupina C: Francie, Argentina, Finsko, Korea.

Skupina D: USA, Kuba, Portugalsko, Kolumbie.

Skupina E: Slovinsko, Německo, Bulharsko, Chile.

Skupina F: Itálie, Ukrajina, Belgie, Alžírsko.

Skupina G: Japonsko, Kanada, Turecko, Libye.

Skupina H: Brazílie, Srbsko, Česko, Čína.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme