Úvod v Německu, trojnásobný šampion Tatran nebo dvojice nováčků. Startuje florbalová superliga

Sobotním zápasem Pardubic s Karlovými Vary začne letošní ročník florbalové Superligy. Titul z nejvyšší české soutěže bude obhajovat pražský Tatran Střešovice. Ten svoji cestu za obhajobou pouť začne netradičně a to v Německu, v Chemnitzu se střetne s pražskými Bohemians.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Vždy je lepší vyhrát než prohrát, zvláště na konci sezony,“ řekl s úsměvem hlavní trenér Tatranu Střešovice Milan Fridrich po zisku titulu v minulé sezoně Superligy. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport před startem florbalové superligy

Tatran získal dokonce tzv. „treble“, když vyhrál domácí pohár, ligu i mezinárodní Pohár mistrů. Pražané vstoupí do nového ročníku v německém Chemnitzu, kde se střetne s pražskými Bohemians. Utkání za hranicemi je součástí projektu Českého florbalu, který takto chce pomáhat v rozvoji dalším národním florbalovým svazům.

„Je to pro nás zajímavá novinka, moc se těším na německé publikum. Věřím, že to bude jiné. Očekávám atraktivní a kvalitní florbal, tedy v něj spíš doufám,“ těší se na výjezdní zápas trenér Tatranu Milan Fridrich.

V sobotu také začne duel na půdě aktuálního nováčka Superligy z Kladna, který přivítá FBC Liberec. V neděli pak svou ligovou pouť zahájí vicemistr minulého ročníku Mladá Boleslav, která přivítá Chodov. Ten byl v minulé sezoně čtvrtý.

Český florbal má nejlepší tým světa. Tatran Střešovice porazil ve finále Poháru mistrů švédský Falun 6:4

Číst článek

Středočechy v létě opustili dlouholetý kapitán Jan Natov a opora Daniel Šebek, kteří ukončili kariéru.

„Chodov je pro nás nepříjemný soupeř, zvláště po takové dlouhé a nepříjemné přípravě. Snad nás připravila na náročný program. Máme v kádru několik změn, odešli zkušení hráči a přišlo dravé mládí nebo dvojice Finů,“ popisuje nový kapitán Mladé Boleslavi Milan Tomašík změny v kádru Středočechů.

Nedělní program prvního kola otevře duel mezi Českou Lípou a Ostravou. Od šesti hodin odpoledne se pak fanoušci mohou těšit již na zmíněný start Mladé Boleslavi s Chodovem a na pražské derby mezi Spartou a Královskými Vinohrady. První kolo florbalové superligy uzavře duel bronzového celku loňské sezony z Vítkovic a druhého nováčka Bulldogs Brno.

Z první soutěže sestoupil pražský celek Black Angels, který neprošel licenčním řízením kvůli nesplnění ekonomických kritérií.

Karel Schamberger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme