Kajakář Prskavec po vyřazení v semifinále: Mrzí mě to, cítil jsem, že mám na medaili

Jiří Prskavec na mistrovství světa ve vodním slalomu neobhájí titul. O finálovou účast ho připravily dvě penalizace.Úspěšnější byli jeho krajané Vít Přindiš a Ondřej Tunka, kteří postoupili do podvečerního finále.

Pau/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec svou semifinálovou jízdu nezvládl.

Jiří Prskavec svou semifinálovou jízdu nezvládl. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Prskavec obsadil 19. místo se ztrátou 1,23 sekundy na finálovou desítku. Osudnými se mu staly dva dotyky branek, za které dostal čtyři trestné vteřiny. „Se dvěma šťouchy se do finále asi dostat nedá. Strašně mě to mrzí, protože trať se mi líbila,“ řekl po neúspěšném semifinále Radiožurnálu. S bezmála čtyřsekundovým náskokem vyhrál Slovinec Peter Kauzer, stříbrný medailista z olympijských her v Riu.

Český kajakář Vít Přindiš a jeho jízda o finále ve francouzském Pau. | Foto: Jan Suchan

Prskavec loni vyhrál mistrovství Evropy, byl třetí na Hrách v Riu. Z letošního evropského šampionátu má bronz. V Pau se mu ale nezadařilo. „Přitom jsem cítil, že na téhle trati můžu jet na medaili. Bohužel to nevyšlo,“ neskrýval zklamání.

Po svém vyřazení tak fandil alespoň kolegům Tunkovi a Přindišovi. „Je to super a doufám, že tu medaili přivezou,“ řekl. Sám už vyhlížel přípravu na příští sezonu, po které chce předvádět ještě lepší výkony.

Pro české vodní slalomáře bude lákadlem hlavně mistrovství Evropy v Praze. „Bude mě čekat ještě nominace, kterou jsem poměrně dlouho nejel. Jel jsem olympijskou a věřím, že se tam probojuju. Bude to taková první priorita,“ uvedl Prskavec.

Jan Suchan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme