OBRAZEM: Všesokolský slet v pražském Edenu nezastavil ani déšť, dorazil i prezident republiky Pavel

Skoro 12 tisíc sokolů z Česka i zahraničí předvedlo i v dešti na stadionu v Edenu zajímavý první program hromadných skladeb při sedmnáctém všesoskolském sletu. Diváci ocenili potleskem nejen cvičence, ale také českého prezidenta Petra Pavla. Ten na úvod předal starostovi České obce sokolské prezidentský prapor.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diváci i cvičenci přivítali prezidenta tradičním sokolským pozdravem. Petr Pavel připomněl důležitou roli Sokola v českých a československých dějinách a také jeho výchovnou roli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž ze Všeskolského sletu v pražském Edenu, kterého se účastnil i prezident Petr Pavel

„Stále platí to, že ve zdravém těle, zdravý duch. Tím, že přitahuje především mladou generaci ke sportu, tak zvyšuje její psychickou a fyzickou odolnost. Za to bych chtěl všem sokolům moc poděkovat,“ řekl prezident České republiky Petr Pavel.

Po slavnostním úvodu nastoupily na trávník stadionu v Edenu ženy a svou skladbu V rytmu srdce odcvičily za stálého deště. Stejně jako jejich starší. Déšť nevadil ani dětem ze Sokola Čtyři dvory v Českých Budějovicích.

„Jedním slovem, úžasné. Sice na začátku trochu pršelo, ale my jsme ukázali že jako sokolové nás nezastaví ani déšť,“ řekl po prvním programu hromadných skladeb starosta České obce sokolské Martin Chlumský. Druhý program začne v Edenu v pátek ve 14 hodin.

Alena Benešová, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme