Palubovky NBA ožijí barvami, vedení soutěže zruší pravidlo omezující barvy bot

Palubovky v basketbalové NBA ožijí od příští sezony barvami. Poprvé v historii soutěže si totiž budou moci hráči zvolit jakoukoli barvu svého obutí. Podle ESPN plánuje vedení soutěže zrušit pravidla, jež omezovala výběr barev basketbalových bot po většinu ze 72 let, které NBA existuje.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James si na zápas s Washingtonem vzal speciální boty

LeBron James si na zápas s Washingtonem vzal speciální boty | Zdroj: Reuters

V minulosti platilo, že boty musely mít nadpoloviční převahu bílé nebo černé barvy. I pod vlivem Michaela Jordana a jeho přelomové smlouvy z 80. let se společností Nike, jejíž boty nosilo v minulé sezoně 67 procent hráčů NBA, se pravidla začala mírně rozvolňovat.

‚Na papíře to vypadá krásně.‘ Podle Satoranského je nový tým Wizards nejsilnější za jeho působení v NBA

Číst článek

V posledních zhruba deseti letech si například mohli hráči zvolit obutí v týmových barvách. Basketbalisté Chicaga tedy mohli hrát v celočervených a hráči Bostonu v celozelených botách.

Nyní by basketbalisté měli dostat naprostou svobodu vyjádření. Ze zrušení pravidla budou pochopitelně profitovat i sportovní firmy, jež budou moci nabízet množství různých modelů. Že to šlo i v minulosti, ukázal hvězdný LeBron James, jenž v uplynulé sezoně nastoupil v 51 různých typech bot Nike, jež nesou jeho jméno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme