Nula hlasů, memy a vtipná videa. Australané chtějí omluvu za tanečnici breakdance, výbor ji brání

Australský olympijský výbor (AOC) odsoudil internetovou petici proti reprezentantce v breakdance Rachael Gunnové. Šestatřicetiletá tanečnice přezdívaná B-Girl Raygun v Paříži všechny tři duely ve skupině prohrála, aniž by získala od rozhodčích jediný hlas, a kvůli svým pohybům čelí posměchu na sociálních sítích i v médiích.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rachael Gunnová předvádí své umění v disciplíně breakdance na olympijských hrách v Paříži

Rachael Gunnová předvádí své umění v disciplíně breakdance na olympijských hrách v Paříži | Foto: ČTK/AP

On-line petice požaduje omluvu od ní i od šéfky australské olympijské mise Anny Mearesové za to, že byla Gunnová nominována do australského olympijského týmu.

Vystoupení Rachael Gunnové během olympijských her v Paříži:

V petici se také uvádí, že šestatřicetiletá sportovkyně je zároveň členkou výkonného výboru pro breakdance v Austrálii a měla tak zmanipulovat nominaci ve svůj prospěch. Ve čtvrtek ráno měla přes 45 000 podpisů.

Podle AOC petice obsahuje lživé informace a podněcuje nenávist proti tanečnici. „Tato petice rozdmýchává nenávist veřejnosti bez jakýchkoliv faktických podkladů. Se žádným sportovcem, který reprezentoval svou zemi na olympijských hrách, by se nemělo zacházet tímto způsobem. Podporujeme doktorku Gunnovou a Annu Mearesovou,“ uvedl v prohlášení výkonný ředitel výboru Matt Carroll.

Podmínky nominace

Carrol zdůraznil, že Gunnová si nominaci vysloužila na nezávislých kvalifikačních soutěžích. „AOC se cítí uražen útokem na šéfku naší mise Annu Mearesovou. Nehrála žádnou roli v kvalifikačních soutěžích ani v nominaci sportovců,“ uvedl Carroll.

Australský olympijský výbor požaduje stažení petice publikované na serveru change.org

Gunnová tak sice na olympijských hrách nezískala hlasy od rozhodčích, pozornost ale  rozhodně upoutala na sociálních sítích.

Zařadila se tak například mezi levitujícího surfaře, či tureckého sportovního střelce, kteří se díky sociálním sítím stali virálními hrdiny olympijských her.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme