Americká superstar Taylor Swift zazářila na cenách MTV. Z dvanácti nominací sedm úspěšně proměnila

Americká popová zpěvačka Taylor Swift ovládla ceny MTV, které hudební televize udílela v noci na čtvrtek. Získala jich sedm včetně té hlavní za nejlepší videoklip. V počtu ocenění od MTV se dotáhla na dosud rekordní bilanci své rovněž americké kolegyně Beyoncé.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MTV uděluje své ceny Video Music Awards (VMA), tedy ocenění za hudební videa, už 40 let a právě Taylor Swift a Beyoncé jich získaly dosud nejvíce. Po středečním slavnostním vyhlašování jich obě mají na kontě po třiceti. Swift totiž proměnila sedm ze 12 nominací.

Čtyřiatřicetiletá Swift získala hlavní cenu za nejlepší hudební video roku a také například už potřetí za sebou cenu fanoušků nebo cenu pro umělce roku.

Hlavní ocenění si vysloužila za černobílý videoklip k písni Fortnight, kterou nahrála ve spolupráci s rapperem Post Malonem. Video k songu z alba The Tortured Poets Department si také sama režírovala.

„Vždy se snažím najít způsob, jak poděkovat svým fanouškům za to, že můj život je takový, jaký je,“ prohlásila Swift na pódiu při přebírání ocenění na ceremoniálu, který se konal v Elmontu ve státě New York.

Taylor Swift podpořila Harrisovou. ‚Demokraté jsou stranou elit,‘ reagovala Trumpova kampaň

Číst článek

Zároveň popová megahvězda zopakovala svou výzvu fanouškům, aby hlasovali v listopadových amerických prezidentských volbách. „Pokud je vám více než 18 let, zaregistrujte se, abyste hlasovali pro něco jiného, což je velmi důležité,“ řekla zpěvačka, která v úterý na instagramu otevřeně podpořila kandidátku demokratů Kamalu Harrisovou v souboji s Donaldem Trumpem.

Na středečním udělování cen MTV byla za nejlepšího nového umělce vyhlášena zpěvačka Chappell Roan. Zpěvačka ze skupiny Blackpink Lisa dostala cenu pro nejlepší videoklip k-popu (korejského tanečního popu) za svůj sólový hit Rockstar. Jihoafrická zpěvačka Tyla obdobně získala cenu Afrobeats za videoklip k songu Water a brazilská zpěvačka Anitta má ocenění za nejlepší latinské video díky videoklipu Mil Veces.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme