Swifties vyšli po zrušených koncertech do ulic Vídně. Věšeli korálky na stromy a zpívali zpěvaččiny písně

Stovky fanoušků popové zpěvačky Taylor Swift vyšly do vídeňských ulic. Rozhodly se tak poté, co zpěvačka musela zrušit tři svoje koncerty v rakouském hlavním městě. Odvoláním koncertů reagovala na středeční hrozbu teroristického útoku. Informují o tom servery BBC a Guardian.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnozí fanoušci si v ulicích Vídně vyměňovali náramky s korálky, na kterých byla napsána slova z jejich oblíbených písniček

Mnozí fanoušci si v ulicích Vídně vyměňovali náramky s korálky, na kterých byla napsána slova z jejich oblíbených písniček | Zdroj: Profimedia

Mnozí fanoušci si v ulicích Vídně vyměňovali náramky s korálky, na kterých byla napsána slova z jejich oblíbených písniček. Věšeli je na stromy v parcích a u toho zpívali písničky od Taylor Swift.

9:22

Koncert Taylor Swift byl typický měkký cíl pro teroristy, míní bezpečnostní analytik

Číst článek

Některé vídeňské restaurace a kavárny rozdávaly jídlo a pití zdarma. Několik muzeí zrušilo vstupné na svoje výstavy. A jeden kostel celý den hrál jen zpěvaččiny hity.

Několik fanoušků se sešlo přímo v ulici Cornelia Gasse v 6. okrsku. Ulice, pojmenovaná po vídeňském malíři z 19. století, zní totiž podobně jako Cornelia Street v New Yorku, kde kdysi Swift žila a v roce 2019 o ní nazpívala písničku.

Rakouské ministerstvo vnitra potvrdilo, že 19letý podezřelý Rakušan chtěl na koncertě útočit výbušninou a zabít co nejvíc lidí. K přípravám činu, při němž zvažoval použít i bodné zbraně, se podle vyšetřovatelů přiznal.

Ačkoli konkrétní hrozba byla minimalizována, podle rakouských úřadů zůstává bezpečnostní situace velmi vážná. Odhadem se mělo všech tří koncertů zúčastnit zhruba 200 000 fanoušků.

Další koncerty Taylor Swift jsou naplánované v Londýně. První by zpěvačka měla odehrát už příští čtvrtek na stadionu ve Wembley. Podle mluvčího městské policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident ve Vídni měl ovlivnit nadcházející akce v Londýně.

Pro BBC uvedl, že policisté budou „úzce spolupracovat s bezpečnostními týmy v místě konání“. Útoky na koncertě jsou největší obavou zpěvačky. Uvedla to v rozhovoru pro Elle z roku 2019. K rakouskému incidentu se zatím nevyjádřila.

Alena Harciníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme