Nesmíme je pustit do ofenzivních manévrů, plánuje trenér Slavie Trpišovský před duelem s Lille

Fotbalisté Slavie zahájí boj o účast v hlavní fázi Ligy mistrů, kterou si zahráli naposledy před pěti lety. Ve Valenciennes se utkají s Lille. Proti čtvrtému týmu uplynulé sezony francouzské nejvyšší soutěže se pokusí vybojovat co nejlepší výsledek do domácí odvety.

Valenciennes (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holeš

Tomáš Holeš | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Slavie vstoupí ve Francii do play-off Ligy mistrů. Proti Lille chtějí ve Valenciennes vybojovat hlavně příznivý výsledek do domácí odvety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na zápas proti Lille připravují fotbalisté Slavie Praha a co o soupeři říká trenér Jindřich Trpišovský

„Abyste byli úspěšní, tak potřebujete po celou dobu těch dvou utkání být kvalitní,“ trenér Slavie Jindřich Trpišovský si je vědomý kvalit Lille, které jako jediný tým dokázalo v posledních sedmi sezónách sesadit PSG z francouzského ligového trůnu.

Aby si slávisté odvezli z Valenciennes do Prahy nadějné dílčí skóre do domácí odvety, musí podle Trpišovského podat ten nejlepší výkon.

„Který by pak případně vedl k úspěšnému výsledku. Nesmíme Lille pustit do ofenzivních manévrů, ve kterých jsou velmi silní a k tomu potřebujeme dobrý výkon a udělat dobrý krok, abychom měli příští týden měli výchozí pozici, která by pro nás byla příznivá,“ dodává kouč Slavie Praha.

Natěšený kapitán

Slova trenéra Trpišovského potvrzuje i Tomáš Holeš, který by měl měl vést slávistický tým proti Lille s kapitánskou páskou.

„Je to první zápas a je potřeba podat výborný výkon, abychom si do odvety odvezli příznivý výsledek, kde budeme mít domácí prostředí a to bude naše výhoda.“

Zkušený reprezentační obránce ještě neví, jaké to je, zahrát si hlavní fázi Ligy mistrů. V roce 2019 se dostal jen na lavičku v domácích utkáních proti Dortmundu a Barceloně. A tak se Holeš nemůže dočkat večerního výkopu.

„Je to krásné, něco speciálního. Hrozně se těším na tu znělku a na samotný zápas.“

Ten začne ve Vallencienes v 21 hodin a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme