Slavia bude ve Francii postrádat Douděru a Filu. Lille se bude muset obejít bez klíčového záložníka Gomese

Fotbalisté Slavie si naposledy zatrénovali před vstupem do play-off o hlavní fázi Ligy mistrů, o kterou se utkají v úterý od 21 hodin s francouzským Lille.

Valenciennes (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Douděra se tentokrát proti AC Milán neprosadil

David Douděra bude v úvodním zápase play-off Ligy mistrů ve Francii chybět z osobních důvodů | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Francouzský celek nemůže hrát zápasy přímo ve svém domovském městě Lille. Tamní stadion si totiž pronajali pořadatelé olympijských her a fotbalové hřiště vyměnili za palubovku, na které uspořádali basketbalové a házenkářské turnaje. Ty končily teprve o předminulém víkendu, a tak se fotbalový stánek v Lille ještě nevrátil do původního stavu.

Hrát se tak v úterý večer bude v padesát kilometrů vzdáleném Valenciennes. Místní stadion pojme 25 tisíc lidí. Hráči Lille na něj mají dobré vzpomínky, protože tu ještě v době olympiády zdolali Fenerbahce 2:1 a to vítězství pro ně bylo klíčové v boji o postup do závěrečného předkola Ligy mistrů, protože odveta v Istanbulu skončila 1:1 po prodloužení.

Bez Douděry a Fily

Slávisté ale neodletěli do Francie kompletní. Trenér Jindřich Trpišovský postrádá hned několik hráčů. Z osobních důvodů chybí obránce David Douděra, do Valenciennes neodcestoval ani útočník Daniel Fila, který má zdravotní komplikace.

Taky francouzský soupeř Pražanů přišel o jednoho z pravidelných členů základní sestavy. Ve víkendovém utkání domácí ligy v Remeši se těžce zranil záložník Angel Gomes. Portugalec s anglickým pasem po tvrdém souboji se soupeřem upadl do bezvědomí a po dlouhém ošetřování ho lékaři převezli do nemocnice. Tu už opustil se zašitým rtem, ale proti Slavii by v úterý nastoupit neměl. 

„Gomes je pro ně klíčový hráč, který si bere většinu balonů a rozehrává většinu ofenzivních akcí. Takže si myslím, že to je velké oslabení. Na druhou stranu Lille má obrovsky široký a kvalitní kádr, takže pro ně asi nebude takový problém Gomese nahradit,“ řekl asistent trenéra Milan Kerbr.

Ve slávistickém dresu by se naopak stejně jako v dvojzápase proti Saint-Gilloise v předchozí fázi kvalifikace Ligy mistrů mohl představit Ivan Schranz. Slovenský křídelník a jeden z nejlepších střelců nedávného Eura přitom nebyl ani na lavičce při víkendovém vítězství nad Teplicemi.

Jakou sestavu nakonec zvolí kouč Trpišovský, jak se zápas mezi Lille a Slavií bude vyvíjet i jak skončí, uslyšíte v úterý od 21 hodin v přímém přenosu Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme