Ministryně spravedlnosti Válková nečekaně navštívila věznici ve Valdicích

Ministryně spravedlnosti Helena Válková z hnutí ANO nečekaně navštívila věznici ve Valdicích na Jíčínsku. Zkontrolovat chce postupně i další věznice. Výsledky inspekčních návštěv využije jak pro zjednání nápravy v případě nedostatků, tak pro chystanou reformu vězeňství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ministryně spravedlnosti Helena Válková | Zdroj: ČTK

Ve Valdicích Válkovou příjemně překvapila poměrně vysoká zaměstnanost vězňů. Jak říká mluvčí ministerstva spravedlnosti Miroslav Konvalina, nedostatky našla v poskytování zdravotní péče.

„Není to ale specifikem pouze vladické věznice, ale jak vyplývá z obecně dostupných informací, je to problém většiny českých věznic. Ministryně Válková chce tento problém řešit a přijmout vhodná opatření,“ dodává Miroslav Konvalina.

Vězeňství je pro Válkovou jednou z priorit. Chce vytvořit nové programy zacházení s odsouzenými, zabývat se oddlužováním vězňů a jejich zaměstnáváním. Víc kompetencí hodlá přiznat i Probační a mediační službě.

Válková chce také odvolat šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala, protože podle ní bránil ministerské kontrole. Dohnal to odmítá.


Zvětšit mapu

Petra Hosenseidlová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme