V Olomouci začíná výstava Beatlemánie na Hané. Představí i Havlovy dopisy s ex-beatly

Muzeum umění v Olomouci dnes bude patřit fanouškům britské kapely Beatles. V kavárně Café 87 se večer otvírá výstava s názvem Beatlemánie na Hané. Ve stejný den je do prostor muzea volný vstup a je prodloužená otvírací doba. Muzeum přichystalo řadu doprovodných akcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamburk, Beatles Museum

Hamburk, Beatles Museum | Foto: Jiří Kamen | Zdroj: Český rozhlas

Výstava Beatlemánie na Hané v kavárně Café 87 má připomenout fenomenální britskou kapelu a především to, jak ovlivnila zemi za „železnou oponou“.

Lidé uvidí fotografie, plakáty i trojrozměrné exponáty, které se dotýkají fenoménu Beatles a nezávislé kultury na Olomoucku. Zapůjčili je sběratelé, kteří zareagovali na veřejnou výzvu muzea.

Výstava zahrnuje dokumenty z 60. až 80. let 20. století. Představí například i unikátní soubor tří kopií korespondence mezi prezidentem Václavem Havlem, Ringo Starrem a Paulem McCartneym z roku 1996.

Vernisáž začíná o půl osmé večer. Naváže na ni vystoupení muzikantů, kteří zahrají vlastní verze písniček Beatles.

Právě dnes je v obou objektech muzea – tedy v Arcidiecézním muzeu i v Muzeu moderního umění – vstup zdarma a otevřeno je až do 20 hodin.

Každou první středu v měsíci chce muzeum prodloužením otevírací doby a zajímavým programem přilákat do svých prostor více návštěvníků.

Kromě fanoušků Beatles dnes mohou přijít například školy, to dopoledne, a odpoledne se zase lidé mohou připojit ke komentovaným prohlídkám aktuálních výstav Káji Saudka a Ludmily Padrtové. Program lze najít na stránkách muzea zde.

Radka Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme