Závěr sezony tradičně patří elektronickým vizionářům, sever Čech opět hostí SHTGN festival

Veterán hudebního stylu jungle Paradox, přehlídka z populárního hudebního vydavatelství Fever A.M. nebo tribal futurismus dvojice Space Drum Meditation ozvučí 23. ročník zavedeného festivalu elektronické hudby SHTGN, dříve známého jako Shotgun festival.

Hrádek nad Nisou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akce již tradičně v severočeském Hrádku nad Nisou uzavírá letní festivalovou sezonu: v kempu Kristýna se odehraje 6. až 8. září.

Spíše než na mainstreamový vkus se organizátoři soustředí na dramaturgii, která skenuje inspirativní a průkopnické hudební počiny v zahraničí, a zároveň podporuje výboje na domácí elektronické scéně. To vše v intimních kulisách odlišných od velkých komerčních open airů.

Duo Willikensová a Ivkovic i nové hlasy elektronické scény. Festival SHTGN láká na netradiční hudbu

Číst článek

Letošní soupisce účinkujících vévodí Paradox, opravdový veterán stylů jungle a drum and bass postavených na zlomených beatech. Brita Deva Pandyu léta usazeného v pobaltském Vilniusu během jeho tři dekády trvající kariéry proslavily komplikované rytmické struktury v kombinaci s výbušnou energií. Živé vystoupení na festivalu uvede v pátek 6. září v noci.

Sobota bude patřit berlínské vydavatelské značce Fever A.M. Je spojována hlavně s technem, operuje nicméně i mimo zmíněný žánr – v mnoha polohách a náladách elektronické hudby.

Přivezou je majitelé vydavatelství, hudební světoběžnice Mor Elian a Rhyw. Ze Švédska dorazí reprezentovat Fever A.M. Peder Mannerfelt.

Kromě spolupráce se hudebnicemi Fever Ray nebo Blonde Redhead je známý i jako polovina dua Roll The Dice. Za dekádu své tvorby se Mannerfelt etabloval jako figura posouvající žánrové hranice, u které nelze dopředu nic predikovat.

Velký dojem na pražském audiovizuálním festivalu Lunchmeat udělalo producentské duo z Hamburku Space Drum Meditation. Proto nechybí ani v letošní dramaturgii SHTGN festivalu. Název o jejich zvuku říká vše: vesmírná meditace, během níž taneční groove nehraje hlavní roli.

Stejně jako v posledních letech nabídne SHTGN festival i letos program 7. září odpoledne. Své interprety představí liberecké taneční vydavatelství Krmelec records. Vystoupí jeho šéf Ans a zástupci Sky_dot, Coal nebo Tadulka.

Ondřej Golis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme