Ed Sheeran zazpíval na otočném pódiu přes dvě desítky svých hitů. Na konec přidal i Shape of You

Jsou to dva největší koncerty letošního léta v Česku. Zpěvák Ed Sheeran v sobotu večer poprvé vyprodal areál královéhradeckého Festival Parku. Na speciálním otočném pódiu zazpíval přes dvě desítky svých největších hitů. Druhý koncert odehraje v neděli.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Ed Sheeran fanoušky hned v úvodu pozdravil v češtině. Ke zhruba padesáti tisícům lidí zvolal: „Dobrý večer, Hradec Králové!”. Název města, ve kterém vystupuje, si dokonce nechal napsat i na tričko, které měl na sobě během skoro celého koncertu. 

V Hradci Králové vystoupí zpěvák Ed Sheeran. Na sobotní a nedělní koncert prodal až 120 tisíc lístků

Číst článek

Tím si mnozí fanoušci oddechli, protože už z minulosti známe, že někteří interpreti, kteří vystupovali například na festivalu Rock For People nepozdravili návštěvníky Hradce Králové, ale Prahy.

Na pódiu si Ed Sheeran většinou vystačí sám s takzvaným looperem. To je zařízení, na které si za pochodu nahrává všechny zvuky – posluchači tak mají dojem, že je s ním celá kapela. 

Čtyřnásobný držitel ceny Grammy připomněl i příběh písně The A Team. Tu napsal, když mu bylo osmnáct, a hrál ji po barech a klubech, tehdy s ní nikoho nezaujal. Dnes ji ale hraje po celém světě.

Britský písničkář s irskými kořeny vystoupil na speciálním kruhovém pódiu. Díky tomu měl každý fanoušek v areálu jistotu, že zpěváka uvidí. U tohoto pódia, které nemá ve světě obdoby, totiž není jasně dané, kde je čelo. 

Zpěvák Sheeran vyhrál další soud kvůli plagiátorství. Soud rozhodl, že nevykradl píseň z roku 1973

Číst článek

Ed Sheeran na bezmála dvouapůlhodinovém koncertu zazpíval písně ze svých sedmi vydaných studiových desek. Jako přídavek nechyběl hit Shape of You. Druhé vystoupení na stejném místě přidá v neděli večer.

Ewa Farna a Calum Scott

Hlavní hvězdě, kvůli které fanoušci dorazili, ještě předskakovala se svým krátkým koncertem Ewa Farna a britský zpěvák Calum Scott. Ten si pak ještě s Edem Sheeranem zazpíval svůj známý hit You Are the Reason. 

Pro areál královéhradeckého letiště byl koncert zatěžkávací zkouškou. Organizátoři by rádi ve východočeském městě přivítali další velké hvězdy. A to například v rámci festivalu Rock For People. 

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme