V Hradci Králové vystoupí zpěvák Ed Sheeran. Na sobotní a nedělní koncert prodal až 120 tisíc lístků

Začínal jako pouliční zpěvák. A zpěvákem zůstal, jen jeho publikum se několikanásobně rozrostlo. Ed Sheeran v sobotu a v neděli vystoupí na letišti v Hradci Králové. Zpívat bude pro až 120 tisíc fanoušků.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ed Sheeran zahrál hity jako Shape of You

Ed Sheeran naposledy vystoupil v Česku v roce 2019 (archivní foto) | Foto: Tereza Čemusová | Zdroj: Český rozhlas

Většinou nepotřebuje žádnou doprovodnou kapelu, na pódium přijde v obyčejném tričku a začne hrát na kytaru. Takové jsou koncerty britského zpěváka Eda Sheerana. Vůbec poprvé se objevil na lokální londýnské televizní stanici v roce 2008. Reportérka mu položila několik otázek, většinou se ale nedočkala dlouhých odpovědí. Ed Sheeran chtěl prostě zpívat.

Zpěvák Sheeran vyhrál další soud kvůli plagiátorství. Soud rozhodl, že nevykradl píseň z roku 1973

Číst článek

Už ale o rok později odehrál přes 300 koncertů a v roce 2011 vydal svoje první album. Nejen z něj o víkendu zahraje některé songy. Fanoušci se na letišti v Hradci Králové ale můžou těšit i na novinky, které vydal vloni.

Ed Sheeran vystoupí na speciálním kruhovém pódiu – to by mělo fanouškům nabídnout jedinečný hudební zážitek z každého místa. Koncert začne ve 20.15. Ještě před ním vystoupí Ewa Farna a také britský zpěvák Collum Scott.

Organizátoři očekávají, že na oba koncerty každý den dorazí 60 tisíc fanoušků – na místě proto budou nejen na plynulost dopravy dohlížet policisté. V areálu bude možné zaparkovat. Ovšem pouze těm řidičům, kteří si dopředu zakoupili parkovací stání.

České dráhy vypraví speciální vlakové spoje. Královéhradecký dopravní podnik pak vyšle kyvadlovou dopravu mezi nádražím a letištěm. Ed Sheeran naposledy vystoupil v Česku v roce 2019. Letiště v pražských Letňanech vyprodal dva dny po sobě.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme