Český rozhlas chystá koncert na pomoc zasaženým povodněmi. Vystoupí na něm Xindl X nebo Petr Janda

Český rozhlas uspořádá v sobotu 28. září ve Státní opeře v Praze benefiční koncert pro severní Moravu na podporu lidem zasaženým povodněmi. Celý výtěžek půjde na pomoc domovům pro seniory v postižených oblastech. Partnerem akce je Národní divadlo, informovala o tom Blanka Bumbálková z Českého rozhlasu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid po ničivých povodních v obci Zátor, která leží kousek od Krnova

Úklid po ničivých povodních v obci Zátor, která leží kousek od Krnova | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Mimořádný benefiční koncert uspořádala v neděli Česká televize. Na pomoc pro postižené povodněmi vybrali přibližně 37 milionů korun. Povodně způsobily na území Česka rozsáhlé škody. První odhady pojišťoven hovoří o pojištěných škodách ve výši přibližně v nižších desítkách miliard korun.

QR platba na pomoc lidem postiženým povodněmi NF ČRo | Zdroj: Český rozhlas

Svou účast na benefiční akci přislíbilo mnoho osobností bez nároku na honorář. Ve Státní opeře vystoupí Iva Janžurová, Dagmar Pecková, Petr Janda, Bára Basiková, Michal David, Halina Pawlowská, Štefan Margita, Tereza Kostková, Xindl X, Anna Julie Slováčková, David Deyl, Petr Kolář, Jan Smigmator, Ondřej Ruml, Milan Peroutka, Jindra Polák, Kateřina Marie Tichá, Tereza Balonová, Radin Schwab, Radkin Honzák a sestra Angelika. Přímým přenosem bude provázet moderátor Aleš Cibulka.

„Český rozhlas považuje za samozřejmé nabídnout pomoc lidem zasaženým povodněmi, kterým se během pár dní obrátil život naruby. Kromě obrovského nasazení našich zpravodajců a poskytování aktuálních informací ve vysílání se Český rozhlas snaží vždy dělat maximum a pomáhat lidem v nouzi. Proto jsme se prostřednictvím Nadačního fondu Českého rozhlasu rozhodli uspořádat benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje na poničené domovy seniorů na severní Moravě,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Celý výtěžek půjde na pomoc domovům pro seniory v postižených oblastech. Nadační fond Českého rozhlasu totiž seniorům dlouhodobě pomáhá i díky projektu Ježíškova vnoučata,“ dodal.

Splněné vánoční přání v květnu. Ježíškova vnoučata vzala seniory na výlet k jezeru Most

Číst článek

Koncert budou živě přenášet stanice Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Pohoda a sítě regionálních stanic Českého rozhlasu. Sbírku lze podpořit také zasláním finančního příspěvku na účet Nadačního fondu Českého rozhlasu 888 444 666/0300 či přes QR kód. Vstupenky a další informace jsou k dispozici na webových stránkách koncertu.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu se k akci připojí svým zahajovacím koncertem sezony s Petrem Popelkou, který se uskuteční 30. září v Rudolfinu. Zahajovací koncert i další dva aktuální koncerty SOČR 19. září a 7. října nesou podtitul Koncert pro severní Moravu a výnosy z nich poputují na stejný účel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme