Made in Italy. Italská vláda chce stanovit povinnou kvótu na domácí tvorbu v televizi

Aspoň jeden italský film v hlavním vysílání týdně. Taková idea je za novým nařízením, které schválila italská vláda. Televizním stanicím, které kvótu nesplní, hrozí peněžní pokuta ve výši až 5 milionů eur nebo stržení tří procent z celkového výnosu, píše server The Local.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italské stanice budou muset uvést každý týden v hlavním vysílacím čase (mezi 18. a 23. hodinou) aspoň jeden původní italský snímek nebo program. Pro státní televizi Rai je kvóta dvě původní díla, z toho aspoň jeden film.

Zákon má propagovat také evropskou tvorbu, která by měla tvořit polovinu uváděných filmů a televizních programů. Nařízení dále počítá s tvorbou fondu na podporu italské filmografie s rozpočtem 400 milionů eur (v přepočtu zhruba 10,3 miliard korun) ročně.

Stanice budou mít čas do roku 2018, aby se novému nařízení přizpůsobily. Zákon ještě musí schválit parlamentní výbory a Konference stát-regiony.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme