Železničáři výplaty dostanou, tvrdí vedení drah

Konflikt na železnici se zřejmě konat nebude. Odboráři sice svolali mimořádné zasedání, aby se dohodli na případných nátlakových akcích vůči vedení organizace, ale podle managementu k protestům neexistují žádné důvody - červencové mzdy prý budou vyplaceny v řádném termínu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak ve stanici

vlak ve stanici | Foto: Jan Rosenauer

Odboráři se ještě včera obávali, že nedostanou výplaty za červenec. "V případě, že mzdy nebudou vyplaceny, předpokládáme, že ústředí přijme nátlakové akce tak, abychom tuto situaci řešili," říká odborář Kurt Mužík. Podle něj proto měly protesty začít hned po 15. srpnu. Už dříve se objevily zprávy, že dráhy neplatí za své zaměstnance zdravotní pojištění a ohrožena je i výplata mezd. Dnes se bude situací zabývat mimořádné odborové jednání.

Jak ale Radiožurnálu řekla mluvčí Českých drah Zdenka Celá, k protestům nebo stávkám odbory nemají žádné důvody. "Mrzí nás, že odboráři šíří poplašné zprávy, i když jsou naším vedením pravidelně informováni. Mohu ubezpečit, že mzdy za červenec budou vyplaceny v řádném výplatním termínu podle kolektivní smlouvy, což je do 15. srpna včetně."

Marika Táborská, František Lutonský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme