Pohonné hmoty v Česku přes týden zlevnily. Benzin klesl průměrně o 51 haléřů za litr, nafta o 33

Pohonné hmoty v uplynulém týdnu dál zlevnily o desítky haléřů. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 39,06 koruny za litr, před týdnem byl o 51 haléřů dražší. Nafta zlevnila o 33 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 39,55 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Paliva zlevňují od začátku října, předtím zhruba čtyři měsíce zdražovaly.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ilustrační foto

Pohonné hmoty ve Zlínském kraji za uplynulý týden zlevnily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se tam u čerpacích stanic prodává v průměru za 38,68 koruny, před týdnem byl o 51 haléřů dražší | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 38,18 koruny. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 38,97 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 40,82 koruny. Nafta se tam tankuje za 41 koruny za litr.

V meziročním porovnání je nyní benzin o 3,70 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 7,70 koruny na litru více.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme