Konec sporů kolem dálničního obchvatu Plzně

Deset let sporů o plzeňský dálniční obchvat skončilo - jeho dokončení už nic nebrání. Ředitelství silnic a dálnic dospělo k dohodě s majiteli sporné parcely na vrchu Valík.Ti původně nesouhlasili s jejím vyvlastněním. Podle hlavní inženýrky stavby Marie Nádvorníkové ale všichni nakonec vzali své odvolání zpět. Investor jim totiž přislíbil některé ekologické změny v projektu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice

Stavba dálnice | Foto: Česká televize

"Dohodli jsme se na ozelenění některých zbytkových ploch, na zvětšení toho ozelenění, ale v současné době není všechno dokončeno, protože čekáme na dokončení vizualizace, ze které vyplyne, jestli je nutné zvednout protihlukové valy u obce Útušice nebo nějakým způsobem upravit Pražský portál tunelu Valík. To jsou věci, které jsou ještě v rozběhu, ale myslím si, že obě strany dělají co možná nejvíce pro to, aby ta dohoda byla."

Ještě letos v prosinci mají být zprovozněny oba krajní úseky obchvatu - Ejpovice - Černice a Útušice - Sulkov. Celá stavba bude hotova v roce 2006.

Markéta Kaclová, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme