Bitcoin pokračuje v propadu, klesl pod hranici 55 000 dolarů

Bitcoin v pátek pokračuje v propadu. Po 15.00 SELČ jeho hodnota proti americké měně klesala o 4,1 procenta na 54 839,42 USD. Dostal se tak na nejnižší hodnoty od února. Obchodníci se obávají výprodeje rezerv zaniklé japonské burzy Mt. Gox a výprodejů ze strany obchodníků spekulujícím s pákovým efektem, uvedla agentura Reuters.

Londýn/New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Dado Ruvic/Illustration | Zdroj: Reuters

Největší kryptoměna Bitcoin je pod tlakem několik měsíců. Její propad zrychlil po první debatě mezi americkými prezidentskými kandidáty Joe Bidenem a Donaldem Trumpem. Bidenův výkon v debatě pozorovatelé většinou hodnotí jako velmi špatný, což vyvolalo diskusi, zda by za Demokratickou stranu neměl místo Bidena kandidovat někdo jiný.

Cena bitcoinu je na dvouměsíčním minimu. Pád kryptoměny ovlivňují volby v Británii, Francii a USA

Číst článek

„Pokud má být (Biden) nahrazen, a hodně se o tom teď mluví, tak ta nová osoba nemusí být kryptu nakloněná,“ řekl analytik makléřské společnosti eToro Josh Gilbert.

Bitcoin měl po spuštění burzovně obchodovaných fondů v USA velmi dobrý začátek roku a v polovině března se díky přílivu peněz od dalších investorů dostal na rekordní hodnotu 73 803,25 USD. Euforie ale později vyprchala a bitcoin od té doby odepsal zhruba 25 procent.

Burza Mt. Gox zkrachovala zhruba před deseti lety a nedávno oznámila, že od července začne klientům vyplácet zadržované bitcoiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme