Cena nafty na Slovensku začala prudce klesat

Na Slovensku začala klesat cena nafty. Je to výsledek protestů autodopravců, kteří donutili vládu ke snížení spotřební daně na motorovou naftu. Ta slovenská patřila k nejdražším v Evropě a podle premiéra Roberta Fica její cena klesne až o třináct centů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování paliva

Tankování paliva | Foto: PETROL media

Doposud slovenští řidiči tankovali naftu při každé příležitosti za hranicemi ať už to bylo v Rakousku, Maďarsku nebo Česku. Spotřební daň snížila vláda od 1. února, ale teprve teď se to začíná projevovat.

"Nafta zlevnila o nějakých deset centů," sdělil Českému rozhlasu své dojmy řidič kamionu Radovan z Nitry, který právě přijel z Německa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž slovenského zpravodaje Českého rozhlasu Lubomíra Smatany o levnější naftě na Slovensku.

Cena nafty ale neklesne o třináct centů, jak sliboval premiér, který podle ministerstva financí neměl správné podklady, ale o deset centů. Přesto bude stát téměř stejně jako v České republice. Slováci tak mohou tankovat doma.

Ľubomír Smatana, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme