Biatlonistům začínají vytrvalostní závody. ‚Na fyzicky náročné trati bude důležitá střelba,‘ říká trenér Málek

Pátým místem v sobotní smíšené štafetě Světového poháru načal biatlonista Michal Krčmář už čtvrtou stovku závodů na vrcholných mezinárodních akcích. Startem číslo 302 pro něj ve švédském Östersundu bude vytrvalostní závod.

Östersund (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Krčmář na trati ve švédském Östersundu

Biatlonista Michal Krčmář na trati ve švédském Östersundu | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Oblíbený pro mě Östersund nikdy nebude. Co se týče náročnosti, tak je to jedno z nejnáročnějších středisek - ať už tratí nebo střelnicí. Östersund určitě prověří,“ říká Michal Krčmář, který si na místním stadionu dojel ve vytrvalostním závodě letos v březnu pro třináctou pozici, a to i se dvěma trestnými minutami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si biatlonisty Michala Krčmáře, Terezu Voborníkovou a jejich trenéra Michaela Málka před nedělními zápasy ve švédském Östersundu

Podle reprezentačního trenéra Michaela Málka přitom v Östersundu uspějí většinou závodníci, kteří se dokážou na střelnici vyvarovat chyb. A potřeba to bude i v nedělním závodě.

„Na střelnici se přijíždí z kopce, potom dlouhá rovina. Střelby tu bývají vyrovnané, každá špatná rána se bude počítat. Na druhou stranu je tu i největší kopec v celém Světovém poháru, takže záleží i na fyzických silách. Je to prostě mix,“ upozorňuje trenér Málek.

Biatlonisté se budou muset zároveň vyrovnat i s nárazovým větrem a teplotami okolo minus deseti stupňů. Zkušenosti se švédskou zimou má pak v živé paměti Tereza Voborníková.

„Loni to byl opravdu strašný závod, pamatuju si, že jsem strašně vymrzla. Doufám, že letos si to v té zimě tolik nevytrpím. Ale moc se těším, je to teprve druhý závod, takže snad to bude dobrý,“ dodává česká reprezentantka Tereza Voborníková.

Vytrvalostní závod žen startuje už v 11 hodin a 20 minut, muži se na trať vydají o víc než tři hodiny později. O průběhu obou závodů uslyšíte na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme