Plíšková neztratila znovu ani set a čeká ji ve Wimbledonu semifinále, Muchová končí

Karolína Plíšková si poprvé zahraje semifinále na trávě ve Wimbledonu. Česká tenistka ve čtvrtfinále pod zataženou střechou na kurtu číslo 1 přehrála Švýcarku Viktoriji Golubicovou suverénně dvakrát 6:2. Svoji krajanku nenapodobila Karolína Muchová, která ve svém čtvrtfinále nestačila na šampionku z londýnského turnaje z roku 2018 Angelique Kerberovou.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postup do finále se turnajová osmička Plíšková ve čtvrtek střetne s vítězkou utkání mezi Tunisankou Ons Džabúrovou a druhou nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

1:55

Nějak se to zvrtlo, litovala Krejčíková po prohraném osmifinále. Chce zapracovat na servisu

Číst článek

V grandslamovém semifinále je Plíšková počtvrté v kariéře. Stejně daleko se dostala na Australian Open 2019, na Roland Garros 2017 a o rok dříve i na US Open, kde si zahrála finále.

„Jsem superšťastná, že jsem poprvé v semifinále Wimbledonu. Musela jsem tvrdě pracovat, abych se dostala na tenhle dvorec,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

„Skóre vypadá jednoduše, ale na konci to bylo ošidné. Nebyl to snadný zápas,“ řekla. Cestou do semifinále neztratila ani set. „To je pravda,“ přitakala s úsměvem a pokračovala: „Ani jsem na to nemyslela. Cítila jsme se dobře už před turnajem a tady se zlepšuju každým zápasem.“

V první hře utkání zahlásil Plíškové čárový rozhodčí chybu nohou při druhém podání, což znamenalo dvojchybu a shodu. Češka na to zareagovala esem a od té doby při svém podání převážně dominovala. Své gamy získávala hravě. Na výměny docházelo většinou jen při servisu Švýcarky, kterou Plíšková dostávala razantními údery pod tlak a první set získala jistě 6:2.

Plíšková dál výtečně podávala a měla i dobrou mezihru. Včas reagovala na pokusy Golubicové o zkrácení a vyhrávala i dlouhé výměny. Po jedné z nich doběhla míč za sítí, poslala ho křížně zpět a za potlesku fanoušku zvedla zaťatou pěst do vzduchu.

Jediný problém při svém servisu měla znovu až ve druhém setu za stavu 4:2. Podruhé jí zahlásil rozhodčí chybu nohou, ale brejkbol odvrátila přímým bodem z podání. Švýcarka vycítila šanci, měla další dva brejkboly, ale Plíšková si pokaždé pomohla servisem. Vzápětí při podání Golubicové proměnila čtvrtý mečbol a postoupila za hodinu a jednadvacet minut.

Muchová nestačila na Kerberovou

Karolína Muchová vypadla ve Wimbledonu stejně jako při svém debutu v hlavní soutěži v roce 2019 ve čtvrtfinále. Devatenáctá nasazená česká tenistka podlehla bývalé šampionce Angelique Kerberové z Německa za hodinu a čtvrt 2:6, 3:6.

Muchová, jež si semifinále zahrála na úvodním grandslamu sezony na Australian Open, nenavázala na Karolínu Plíškovou. Turnajová osmička v prvním duelu pod zataženou střechou na kurtu číslo 1 přehrála Švýcarku Viktoriji Golubicovou a o postup do finále se utká s druhou nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, která vyřadila Tunisanku Ons Džabúrovou.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 35 milionů liber):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Hurkacz (14-Pol.) - Medveděv (2-Rus.) 2:6, 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (8-ČR) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:2, Kerberová (25-Něm.) - Muchová (19-ČR) 6:2, 6:3, Sabalenková (2-Běl.) - Džabúrová (21-Tun.) 6:4, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme