Muchová si na turnaji v Palermu hladce poradila s Rumunkou Beguovou a po roce si zahraje ve finále

Karolína Muchová si na antuce v Palermu zahraje po téměř roční pauze o titul na WTA Tour. Česká tenistka v semifinále deklasovala za hodinu a čtvrt 6:1, 6:1 Rumunku Irinu-Camelii Beguovou a v nedělním finále se v duelu dvou nejvýše nasazených hráček střetne s turnajovou jedničkou a obhájkyní titulu Čeng Čchin-wen z Číny.

Palermo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetiletá Muchová týden před startem olympijského turnaje v Paříži prošla do pátého finále v kariéře a prvního od loňského srpna, kdy hrála o titul v Cincinnati. Na triumf olomoucká rodačka dosáhla zatím pouze v Soulu v září roku 2019.

Pětatřicátá hráčka žebříčku Muchová v utkání dominovala a proti o více než sto míst hůře postavené Beguové jednoznačně potvrdila roli papírové favoritky.

O šest let starší Rumunka sice vyhrála úvodní game, česká tenistka však šesti hrami za sebou získala první set a úspěšně zahájila i druhou sadu. Ta měla podobný průběh: Beguová sice při svém servisu srovnala na 1:1, pak už ale na kurtu vládla Muchová.

„Jsem ráda, že jsem dokázala celý zápas udržet svou úroveň hry. Poslední zápas bude těžký, ale těším se na to. Vždycky je skvělé hrát finále,“ uvedla v rozhovoru na kurtu Muchová, jež v utkání odvrátila jediný brejkbol Beguové a sama soupeřce vzala podání pětkrát.

Zaznamenala 20 vítězných úderů oproti 12 nevynuceným chybám, Rumunka měla bilanci opačnou (11/22).

Návrat po zranění

Muchová, která se v únoru podrobila operaci pravého zápěstí, hraje na Sicílii teprve třetí turnaj v sezoně a první na antuce od loňského Roland Garros, kde došla až do finále.

Při svém letošním debutu postoupila na trávě v Eastbourne do čtvrtfinále, kvůli problémům s operovaným zápěstím ale ještě před ním odstoupila. Ve Wimbledonu pak vypadla hned v prvním kole.

Světová sedmička a finalistka letošního Australian Open Čeng Čchin-wen neztratila ve čtyřech dosavadních zápasech v Palermu ani set a je v šestém kariérním finále. Jediný dosavadní vzájemný duel vyhrála před dvěma lety na antuce v Madridu ve třech setech Muchová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme