‚Nemohu tomu uvěřit, já vyhrála Wimbledon.‘ Krejčíková zmínila i moment, co jí změnil život

Barbora Krejčíková vyhrála svůj druhý grandslam, když v Londýně ovládla slavný Wimbledon. Po triumfu na travnatém turnaji pak v rozhovoru na kurtu přiznala, že stále nemůže uvěřit tomu, co dokázala. Osmadvacetiletá rodačka z Brna také zavzpomínala na svoji někdejší trenérku Janu Novotnou, která v roce 2017 podlehla rakovině.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Krejčíková už jednou grandslamový turnaj vyhrála, když v roce 2021 triumfovala na antuce v Paříži. Po zisku dalšího grandslamu na londýnské trávě ale jen těžko věřila tomu, že se jí to skutečně povedlo.

„Myslím, že tomu doma nebude nikdo věřit, že jsem vyhrála Wimbledon. Já sama tomu nemůžu uvěřit. Před dvěma týdny jsem tu měla těžký první zápas a nebyla jsem v průběhu sezony v dobré formě. A teď tu stojím s touhle trofejí. Já jsem vyhrála Wimbledon,“ prohlásila a jako by sama nevěřila tomu, co právě dokázala.

Legendy i hvězdy

Krejčíková také nezapomněla zmínit svoji bývalou trenérku a mentorku Janu Novotnou, která v roce 1998 slavnou trofej zvedla nad hlavu také. V hledišti centrálního kurtu fandila Krejčíkové i další neméně slavná bývalá tenistka – legendární Martina Navrátilová.

Ta mohla podobně i jako americký herec Tom Cruise sledovat, jak turnaj po roce vyhrála hráčka z Čech. V loňském roce se totiž ve stejné pozici ocitla Markéta Vondroušová.

‚Když se nezadaří, svět se nezboří.‘ Krejčíková před životním zápasem vzpomíná na Novotnou

Číst článek

Pro Krejčíkovou byla vzpomínka na trenérku Novotnou zvlášť emotivní, protože nebýt jí, nová šampionka by s tenisem pravděpodobně už dávno skončila.

„Přijít za Janou a zaklepat u jejích dveří mi změnilo celý život. Když jsem končila v juniorské kategorii a nevěděla jsem, co mám dál dělat, právě Jana mi řekla, že mám ten potenciál a že bych měla zkusit profesionální tenis. Než zemřela, řekla mi: ‚Jdi a vyhraj grandslam.‘ To se mi povedlo už v Paříži 2021. Byl to neuvěřitelný moment a nikdy jsem ani nesnila, že vyhraju stejnou trofej jako Jana Novotná v roce 1998,“ svěřila se Krejčíková.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme