Očekávám extrémně těžký zápas a těším se na boj o trofej, hlásí Krejčíková před finále Wimbledonu

Tenistka Barbora Krejčíková bude bojovat o titul v ženské dvouhře Wimbledonu. Od 15.00 se utká s Italkou Jasmine Paoliniovou a celý zápas uslyšíte v přímém přenosu na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport. Obě finalistky se utkaly zatím jen jednou, před šesti lety.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková nastoupí v sobotu od 15 hodin ve finále Wimbledonu proti Jasmině Paoliniové

Tenistka Barbora Krejčíková nastoupí v sobotu od 15 hodin ve finále Wimbledonu proti Jasmině Paoliniové | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

Ten zatím jediný vzájemný zápas moderátorka na centrálním dvorci hned po postupu do finále Barboře Krejčíkové připomněla. Bylo to tehdy v kvalifikaci Australian Open 2018. Výsledek teď není důležitý, Krejčíková tehdy hladce vyhrála, obdivuhodná je ale cesta, kterou obě tenistky od té doby urazily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Barboru Krejčíkovou před finále Wimbledonu

A zvlášť tento rok je pro Italku Paoliniovou výjimečný, nedávno hrála finále Roland Garros, teď je na stejné úrovni hned na dalším grandslamu ve Wimbledonu, bude ve světové pětce a fanoušci stále víc oceňují její ohromný boj. 

„Líbí se mi, že i když je někdo malý, tak může být dvakrát ve finále grandslamu,“ naráží úspěšná česká juniorka Vendula Valdmannová i na 163 centimetry vysokou postavu Italky, která běžně naráží na o půl hlavy větší soupeřky. 

„Myslím si, že zápas bude hodně vyrovnaný,“ očekává Krejčíková. Ví, že ji čeká ohromný boj a jiný typ zápasu ve srovnání s těmi předchozími, při nichž vyřadila jedny z nejlepších travařek na okruhu a zároveň velmi rychle hrající soupeřky Rybakinovou z Kazachstánu a před tím Ostapenkovou z Lotyšska.

„Bude to extrémně těžký zápas, na který se těším. Budu mít možnost zabojovat o trofej,“ těší se Barbora Krejčíková.

Nebude to jediné finále s českou účastí, program na centrálním dvorci zakončí zápas o titul v ženském deblu s Kateřinou Siniakovou. „Přeji jí, aby se zadařilo. Snad se zadaří pak i nám. Bylo by skvělé, kdyby zase Česká republika měla super den,“ říká Siniaková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme