Šla jsem do toho bez ambicí. Teď chci dojít nejdál, těší po první výhře na okruhu WTA tenistku Samson

Tenisový turnaj v Praze je často velkou příležitostí pro talentované juniorky, které se snaží prosadit mezi nejlepšími dospělými profesionálkami. Aktuálně je to případ šestnáctileté Laury Samson, která se na kurtech svého klubu snaží o průlomový výsledek. Po první výhře v hlavní soutěži na okruhu WTA se bude snažit o další. Ve druhém kole by si měla zahrát proti Kateřině Siniakové.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Samson (archivní foto)

Laura Samson (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Laura Samson hrála jako jediná z českých singlových nadějí mimo centrální dvorec, v trochu skromnějších podmínkách ale dosáhla na nejvýraznější výhru. A první v hlavní soutěži elitního profesionálního okruhu. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si šestnáctiletou tenistku Lauru Samson z Livesport Prague Open

„Ukázala jsem, že mám šanci, i když je to WTA turnaj. Soupeřka hrála slušně, ale před utkáním jsem se dívala na její zápasy a věděla jsem, co přijde. Mám velkou radost, že jsem zápas zvládla,“ radovala se Laura Samson z výhry nad Chorvatkou Würthovou 6:0, 6:2 v areálu pražské Sparty, a tedy klubu, do kterého běžně chodí trénovat.

Ale přesně to si prý podle trenéra Daniela Filja neměla říkat. Aby koncentrace odpovídala významu akce, na kterou se díky volné kartě od pořadatelů jako šestnáctiletá dostala.

„Snažila jsem se to brát jako turnaj. Už na trénincích mi trenér říkal, že je to turnaj a nesmím to brát tak, že jsem doma a jdu na trénink. Je ale super, že to tu znám. Vyhovuje mi, že znám i místní lidi. Jsem tu každý den. Do turnaje jsem nešla s žádnými velkými ambicemi, chtěla jsem si zahrát dobrý tenis, když už je to WTA turnaj. Doufám ale, že se probojuji co nejdál,“ prozradila Laura Samson, která si teď vybojovala místo na centrálním dvorci.

Jaroslav Plašil, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme