Zachytil se za popruh fotoaparátu, upadl a na Tour skončil, teď cyklista Nibali žádá náhradu škody

Italský cyklista Vincenzo Nibali usiluje o náhradu škod, které mu způsobil jím nezaviněný pád na Tour de France. O víkendu strávil tři hodiny na policii ve francouzském městečku Modane hned u italských hranic, aby poskytl svědectví k celé záležitosti.

Modane Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský cyklista Vincenzo Nibali usiluje o náhradu škod, které mu způsobil jím nezaviněný pád na Tour de France

Italský cyklista Vincenzo Nibali usiluje o náhradu škod, které mu způsobil jím nezaviněný pád na Tour de France | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Populárního „Žraloka z Messiny“ doprovázel podle listu Gazzetta dello Sport jeho právník Fausto Malucchi. Za asistence překladatele ho zpovídala trojice policistů.

Vincenzo Nibali na letošní Tour de France skončil. Po pádu na Alpe d'Huez má zlomený obratel

Číst článek

„Byli jsme ohromeni, jak precizně a do detailů celé vyšetřování probíhá,“ řekl deníku Malucchi.

Nibali, jenž ve středu oslaví čtyřiatřicetiny, musel ze 105. ročníku nejslavnějšího etapového závodu světa odstoupit po 12. etapě z průběžné čtvrté příčky. Řídítka se mu zachytila za popruh od fotoaparátu jednoho z fanoušků u trati. Kvůli tvrdému pádu, při němž si zlomil obratel, podal hned po incidentu formální žalobu.

Předmětem žaloby je náhrada škod, neboť Nibali nebyl bez šance na pátý triumf z Grand Tours v kariéře, během níž dokázal vyhrát již všechny tři. Na Tour slavil v roce 2014. Vyšetřování pokračuje s cílem zjistit, kdo byl za karambol zodpovědný. Podle Nibaliho stáje Bahrajn-Merida se povědomí o značce v případě úspěchu na Tour může zvednout o 60 až 70 procent.

Cyklistův právní zástupce vyzdvihl, jak velký rozdíl je v bezpečnostním zajištění na Giru d'Italia a právě Tour. Zatímco při výstupu na Monte Zoncolan vytvoří řetěz vytvořený dobrovolníky bariéru mezi závodníky a diváky, během stoupání na Alpe d'Huez v průběhu "Staré dámy" dochází ke kontaktu jezdců a diváků.

A Nibali se stájí Bahrajn-Merida věří, že organizátor Tour, jímž je společnost ASO, je právě proto za incident zodpovědná. Přestože hlavní vinu nesou neukáznění diváci. S ohledem na sledovanost závodu by došetření celé věci nemělo být obtížné. Policie má k dispozici fotografie, videonahrávky, ale také očité svědky.

Uzdravený Nibali se mezitím již vrátil do pelotonu a absolvoval zbylé hlavní vrcholy sezony Vueltu a mistrovství světa v Rakousku, kde dojel v silničním závodě devětačtyřicátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme