Čeští cyklisté válí na španělské Vueltě. ‚Trochu chybí vítězství, ale věřím, že přijde,‘ říká Vacek

Úvodní týden Vuelty byl pro české cyklisty snový. Pavel Bittner vyhrál etapu a v dalších dvou byl do šestého místa. I druhý český debutant Mathias Vacek si v jiných etapách připsal dvě druhá místa. Na úvodní časovku navázal pátečním spurtem za vítězným Belgičanem Woutem Van Aertem.

Sevilla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathias Vacek

Mathias Vacek | Zdroj: ČTK

Mathias Vacek byl na cyklistické Vueltě znovu vidět v popředí. Český jezdec dojel druhý a zatím spolu s Pavlem Bittnerem dělají velkou radost českým fanouškům. Ten je jednou z hvězd letošní Vuelty a byl naprosto nedostižný v závěru sedmé etapy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Mathias Vacek po svém úspěšném týdnu na španělské Vueltě

Síly, které Mathias Vacek potřeboval k vyrovnanějšímu souboji, navíc nechal přibližně 20 kilometrů před cílem při jediném velkém stoupání.

„Na kopci jsem jel tak deset vteřin ztrátu, snažili jsme se bojovat v naší skupině, abychom se vrátili do té první. Měl jsem jen pár kilometrů na to si oddychnout před sprintem, kdežto van Aert už tam byl od začátku a mohl si odpočinout trochu déle. Nakonec mě dovezl týmový kolega na zadní kolo od van Aerta,“ popisoval český cyklista, že získal výbornou pozici a ve spurtu byl nakonec druhý.

„Nádhera, fakt super. Nemohl jsem si představit lepší start. Samozřejmě trochu chybí to vítězství, ale věřím, že ještě přijde, protože máme pár etap,“ naráží na to, že druhý skončil už v úvodní časovce. Mathias Vacek dostal volnou ruku, stáj Lidl – Trek se rozhodla jet na něj a on znovu nezklamal. Ale teď se bude muset vrátit do své obvyklé role.

„Příští dva dny budu pomáhat spíš našemu lídrovi a po volném dni uvidíme, jaké budou naše šance,“ uzavírá Vacek. Volný den přijde na řadu v pondělí.

Martin Charvát, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme