Kolumbijec Urán při pádu na Vueltě utrpěl zlomeninu v kyčli, kvůli zranění předčasně končí kariéru

Cyklista Rigoberto Urán se s kariérou rozloučil zraněním. Při pádu v šesté etapě Vuelty sedmatřicetiletý Kolumbijec utrpěl zlomeninu kosti v levé kyčli a sezona, po níž si naplánoval odchod z profesionálního pelotonu, pro něj skončila. Informoval o tom jeho tým EF Education-EasyPost.

Archidona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rigoberto Uran

Rigoberto Uran | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: Profimedia

Urán spadl ve čtvrteční etapě z Jerezu de la Frontera do Yunguery, kterou nedokončil. Rentgen pak odhalil zlomeninu. „Nemusí na operaci, bude se léčit doma. Takhle jsme nechtěli Riga vidět končit poslední závod,“ uvedla americká stáj na sociálních sítích.

Stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 a vítěz etap na všech třech Grand Tours v únoru oznámil, že letošní sezona bude jeho poslední. Chtěl závodit na olympijských hrách v Paříži, ale nedostal se do kolumbijského týmu.

Z odchodu do sportovního důchodu měl Urán obavy. „Potřebujete pomoc psychologa. Vrcholoví sportovci žijí v bublině, všechno je vám ušito na míru a zvyknete si na takový život. Bojím se také pádů, je těžké vidět, jak rodina trpí. Pravda je, že jsem na sport už moc starý,“ řekl letos kolumbijské televizi Canal RCN.

Před Vueltou nevylučoval, že po této třítýdenní Grand Tour ještě nastoupí do nějakého závodu, ale zlomenina v kyčli tyto plány zhatila. Urán se bude léčit zřejmě déle než do říjnového konce sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme