Hamilton odstartuje v Mexiku za titulem ze třetího místa, kvalifikaci vyhrál Ricciardo

Kvalifikaci na Velkou cenu Mexika formule 1 vyhrál Daniel Ricciardo před týmovým kolegou z Red Bullu Maxem Verstappenem. Lewis Hamilton do nedělného závodu odstartuje ze třetího místa, které by mu s přehledem stačilo na zisk pátého titulu mistra světa.

Mexiko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Foto: Andres Stapff | Zdroj: Reuters

Ricciardo zajel nejrychlejší kolo rekordním časem 1:14,759 a zaskočil Verstappena, který ovládl všechny tři předchozí tréninky. Australský pilot si připsal třetí kvalifikační vítězství v kariéře, první mimo Monako, a v neděli může zaútočit na třetí letošní triumf.

V USA musel oslavy pátého titulu odložit, v Mexiku se už může Hamilton stát popáté mistrem světa

Číst článek

Verstappen i kvůli technickým problémům za týmovým kolegou zaostal o 26 tisícin a přišel o šanci stát se nejmladším vítězem kvalifikace v historii. Na třetím místě skončil Hamilton s odstupem 135 tisícin za Ricciardem a potvrdil, že vozy favoritů z Mercedesu a Ferrari ve velké nadmořské výšce nemají takovou výkonnostní výhodu.

Hamilton však ze třetího místa příliš zoufat nemusí, protože k jistotě pátého titulu mistra světa mu stačí obsadit sedmou příčku. Šampion z let 2008, 2014, 2015 a 2017 je tak stále na dobré cestě, aby stejně jako před rokem v Mexiku oslavil celkové prvenství.

Zejména když se mu podařilo porazit jediného soupeře v boji o titul Sebastian Vettela, který na Hamiltona tři závody před koncem ztrácí 70 bodů. Pilot Ferrari byl na čtvrté příčce o dvě desetiny pomalejší než Ricciardo a za rivalem z Mercedesu zaostal o 76 tisícin.

Kvalifikace na Velkou cenu Mexika, závod mistrovství světa vozů formule 1.
1. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:14,759, 2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,026, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,135, 4. Vettel (Něm./Ferrari) -0,211, 5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,401, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,571, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,068, 8. Sainz (Šp./Renault) -1,325, 9. Leclerc (Mon./Sauber) -1,430, 10. Ericsson (Švéd./Sauber) -1,754.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme