Hry v Pchjongčchangu začaly. Českou výpravu přivedla na stadion Eva Samková

Olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu oficiálně odstartovaly. Po 12. hodině českého času začal slavnostní ceremoniál, který trval dvě hodiny. Olympijský oheň zapálila krasobruslařka Kim Ju-na, olympijská vítězka z Vancouveru. Z národů na stadion jako první přišli tradičně Řekové. Českou vlajku nesla snowboardistka Eva Samková.

FOTOGALERIE Pchjongčchang (Aktualizováno: 14:15 9. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na olympiádu se připravil i Český rozhlas. Server iROZHLAS.cz po dobu jejího trvání nabídne kompletní informační servis se zaměřením na české sportovce. Speciální pozornosti se dočkají české medailové naděje mezi biatlonisty, snowboardisty, rychlobruslaři a hokejisty.

Z každého zápasu hokejové reprezentace nabídneme online přenos, ten první už 15. února. V den, kdy slaví narozeniny Jaromír Jágr, se české reprezentaci postaví domácí výběr Jižní Koreje.

Během několika kliknutí návštěvníci najdou vše podstatné: program na každý den, stejně jako výsledky a aktuální medailové pořadí zúčastněných zemí.

Reportéři Radiožurnálu vedle aktuálních informací a rozhovorů nabídnou své dojmy a zážitky z dějiště her prostřednictvím pravidelných sloupků a deníkových zápisků.

Omylpiáda: sledujte s námi, kdo končí poslední

Číst článek

Český rozhlas má jako jediné české rádio práva na vysílání z her a využije je hned na dvou stanicích, Radiožurnálu a Radiožurnálu - Olympijském speciálu. Na místě má sedm reportérů a Štěpán Pokorný navíc připraví rozhovory z Českého olympijského domu.

Olympijským hrám se bude věnovat i datový tým Českého rozhlasu, který se důkladně zaměří na doping – téma, které v posledních měsících otřásá zejména ruskou výpravou. Datoví žurnalisté se na olympijské hry budou soustředit také z politicko-geografického pohledu a do souvislostí uvedou také konce výsledkových listin.

pj, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme