Krejčíková slaví postup do čtvrtfinále olympijského turnaje. Ve třech setech udolala Svitolinovou

Tenistka Barbora Krejčíková se poprvé probojovala na olympijských hrách do čtvrtfinále dvouhry. Ukrajinku Elinu Svitolinovou porazila v Paříži 7:6, 2:6, 6:4. Vítězka letošního Wimbledonu a Roland Garros z roku 2021 zdolala světovou jednatřicítku za dvě hodiny a 48 minut. Tomáš Macháč nestačil na obhájce zlata, Němce Alexandera Zvereva a prohrál 3:6, 5:7. Jakub Menšík podlehl nasazené devítce, Američanovi Tommymu Paulovi 3:6, 1:6.

Paříž (Aktualizováno: 22:21 30. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Brabora Krejčíková v osmifinále olympijského turnaje

Tenistka Brabora Krejčíková v osmifinále olympijského turnaje | Foto: Violeta Santos Moura | Zdroj: Reuters

Turnajová devítka Krejčíková porazila Svitolinovou i ve druhém vzájemném utkání a napodobila na pařížské antuce triumf z 3. kola Roland Garros 2021. Na olympijských hrách byla dosud nejlépe před třemi lety v Tokiu v osmifinále.

Olympijské hry v Paříži zakončil ceremoniál i s Tomem Cruisem, štafetu převzalo Los Angeles

Číst článek

Nad Svitolinovou zvítězila i přes 58 nevynucených chyb. V boji o semifinále narazí na Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou, která vyřadila nasazenou pětku, Italku Jasmine Paoliniovou po setech 7:5, 3:6, 7:5.

Krejčíková prohrávala v prvním setu 0:3, a také 2:4 a 0:40, přesto se jí podařil obrat a sadu vyhrála ve zkrácené hře 7:5. Ve druhém setu Svitolinová zpřesnila hru a po dvou brejcích srovnala.

V rozhodující třetí sadě vedla Ukrajinka 2:0, Krejčíková ale vyrovnala. Za stavu 4:3 si česká tenistka vzala zdravotní pauzu na ošetření prstu na pravé noze. Pak soupeřku brejkla, ale duel nedoservírovala. Svitolinová však ani poté neudržela servis a Krejčíková zužitkovala hned první mečbol.

Úspěch ve čtyřhře

Krejčíková poté uspěla i ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Turnajové dvojky vykročily za obhajobou zlata z Tokia vítězstvím nad tchajwanskou dvojicí Čchan Chao-Ling, Čchan Jüng-žan 6:4, 6:0. Macháč s Adamem Pavláskem zdolali Nicoláse Jarryho a Alejandra Tabila z Chile 5:7, 7:6, 10:4 a zajistili si postup do čtvrtfinále.

Konec Macháče a Menšíka

Berounský rodák Macháč vstoupil do utkání proti Zverevovi dobře a v prvním gamu získal brejk. O výhodu ale hned přišel a k dalšímu brejkbolu se už neprobojoval. V šesté hře prolomil Zverev podání českého hráče ještě jednou a sadu doservíroval.

Macháč se do olympijského osmifinále nepodívá, nestačil na Němce Zvereva. Menšík podlehl Paulovi

Číst článek

Zverevovi vyšel také úvod druhého setu, v němž se dostal do vedení 2:0. Při dalším Macháčově servisu za stavu 30:15 reklamoval aut, umpirovou rozhodčí ale nepřesvědčil. Český reprezentant následně srovnal.

Rozhodující moment přišel v 11. hře, kdy Macháč nejprve přišel čistou hrou o servis a Zverev poté stejným způsobem duel doservíroval. Oplatil tak Macháčovi pondělní vyřazení ze smíšené čtyřhry. Český hráč skončil ve 2. kole olympijského turnaje stejně jako před třemi lety v Tokiu.

Olympijský debutant Menšík vzdoroval favorizovanému Paulovi jen na začátku prvního setu. Od stavu 3:3 prohrál zbývajících devět z deseti her a duel ztratil za hodinu a 11 minut. Doplatil také na 26 nevynucených chyb.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme