Macháč se do olympijského osmifinále nepodívá, nestačil na Němce Zvereva. Menšík podlehl Paulovi

Tenisté Tomáš Macháč a Jakub Menšík do osmifinále olympijského turnaje ve dvouhře v Paříži nepostoupili. Macháč podlehl na antukovém kurtu Philippea Chatriera obhájci zlata a turnajové trojce Alexanderu Zverevovi z Německa 3:6, 5:7. Osmnáctiletý Menšík při svém premiérové účasti pod pěti kruhy nestačil na nasazenou devítku Američana Tommyho Paula a prohrál 3:6, 1:6.

Paříž (Aktualizováno: 16:55 30. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč podlehl na olympijských hrách Alexanderu Zverevovi

Tomáš Macháč podlehl na olympijských hrách Alexanderu Zverevovi | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Macháč v úterý půjde do akce ještě jednou. S Adamem Pavláskem narazí ve čtyřhře na dvojici Nicolás Jarry a Alejandro Tabilo z Chile. O postup do čtvrtfinále dvouhry bojuje wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková, která čelí Ukrajince Elině Svitolinové a poté ji čeká čtyřhra po boku Kateřiny Siniakové.

Berounský rodák Macháč vstoupil do utkání proti Zverevovi dobře a v prvním gamu získal brejk. O výhodu ale hned přišel a k dalšímu brejkbolu se už neprobojoval. V šesté hře prolomil Zverev podání českého hráče ještě jednou a sadu doservíroval.

Zverevovi vyšel také úvod druhého setu, v němž se dostal do vedení 2:0. Při dalším Macháčově servisu za stavu 30:15 reklamoval aut, umpirovou rozhodčí ale nepřesvědčil. Český reprezentant následně srovnal.

Rozhodující moment přišel v 11. hře, kdy Macháč nejprve přišel čistou hrou o servis a Zverev poté stejným způsobem duel doservíroval. Oplatil tak Macháčovi pondělní vyřazení ze smíšené čtyřhry. Český hráč skončil ve 2. kole olympijského turnaje podruhé za sebou, ve stejné fázi vypadl také před třemi lety v Tokiu.

Olympijský debutant Menšík vzdoroval favorizovanému Paulovi jen na začátku prvního setu. Od stavu 3:3 prohrál zbývajících devět z deseti her a duel ztratil za hodinu a 11 minut. Doplatil také na 26 nevynucených chyb.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme