Snažím se hodně odpočívat. Doufám, že vydržím na vítězné vlně, říká Krejčíková po postupu do osmifinále

Barbora Krejčíková zvládla i druhé kolo tenisového olympijského turnaje, když porazila Číňanku Wangovou 2:0 na sety. Česká hráčka se na kurtu zdržela necelou hodinu a půl a v rozhovoru pro Radiožurnál Sport prozradila, proč bylo oproti úvodnímu zápasu utkání tentokrát rychlejší.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková na olympijských hrách v Paříži zvládla i druhé kolo

Tenistka Barbora Krejčíková na olympijských hrách v Paříži zvládla i druhé kolo | Foto: Violeta Santos Moura | Zdroj: Reuters

Očekávala jste takový vývoj zápasu?
Věděla jsem, že soupeřka se do mě bude víc tlačit a z toho vyplynou nevynucené chyby i z její strany. Snažila jsem se hrát svoji hru, být agresivní a víc si počkat na správný moment. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si tenistku Barboru Krejčíkovou po postupu do osmifinále olympijského turnaje

Soupeřka neměla tolik variant úderů. Počítala jste s tím, že na ni bude platit to, když budete často měnit rytmus hry?
Když jsme se o tom bavili před zápasem, tak jsem věřila, že to bude platit. Snažila jsem se to prokládat, ale bylo důležité ji tlačit a vynutit si od ní nevynucenou chybu, tím, že budu hrát rychle. 

Jste na vítězné vlně. Jak to nyní udržet?
Nevím. Modlím se, aby to tak vydrželo a abych pořád jela na dobré vlně. Snažím se hodně spát, odpočívat a věřit si, že umím zahrát dobrý tenis.  

Máte prostor na nějaký volný čas v olympijské vesnici?
Užívám si. Snažím se zajít do klubovny a včera (v neděli – pozn. red.) večer jsme sledovali semifinále závody i s Bárou Seemanovou. Pak jsme se ještě dívali na plážový volejbal. Snažím se tam být s ostatními sportovci. Musím se přiznat, že když jsem přijela po zápase, tak jsem na pokoji hodinu spala. Program je náročný, ale užívám si to a těší mě, že tady můžu být a reprezentovat Českou republiku.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme