Plážoví volejbalisté Perušič a Schweiner vyhráli i druhý zápas v Paříži a mají jistý postup do play-off

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na olympijských hrách v Paříži poradili s Rakušany Julianem Hörlem a Alexanderem Horstem 21:18, 21:13 a po druhé výhře si zajistili postup do play-off. Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou čekají dopoledne pod Eiffelovou věží Němky Svenja Müllerová a Cinja Tillmannová.

Paříž (Aktualizováno: 10:04 31. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič

Ondřej Perušič | Zdroj: Reuters

Ve vyrovnaném prvním setu Češi nejdřív za stavu 10:12 třemi body v řadě smazali manko a pak i díky chytrému Perušičově podání získali rozhodující náskok. Druhá sada byla jednoznačnější, úřadující mistři světa šli brzy do trháku a vedení průběžně navyšovali.

Posledními soupeři Perušiče se Schweinerem ve skupině E budou v pátek Brazilci Evandro s Arthurem. Těm mohou turnajové pětky oplatit porážku z loňského „zlatého“ šampionátu v Mexiku, na který se Češi naladili triumfem na turnaji v Paříži.

Do osmifinále postoupí vždy dvě dvojice a dva nejlepší třetí páry, zbývající čtyři na třetích příčkách se utkají v předkole play-off o dvě místa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme