Perušič se Schweinerem ve dvou setech porazili kanadský pár, české ženy podlehly Američankám

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zahájili olympijský turnaj v Paříži výhrou 21:17, 21:19 nad kanadským párem Samuel Schachter, Daniel Dearing. Beachvolejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou podlehly na úvod Američankám Kelly Chengové se Sarou Hughesovou 16:21, 11:21.

Paříž (Aktualizováno: 22:59 28. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážový volejbalista David Schweiner v úvodním duelu na olympijských hrách v Paříži

Plážový volejbalista David Schweiner v úvodním duelu na olympijských hrách v Paříži | Zdroj: Reuters

V prvním setu Kanaďané díky dvěma esům dvakrát smazali manko, ale potřetí už se jim to nepovedlo. Ve druhé sadě Schachter s Dearingem brzy odskočili a hlavně díky tvrdému servisu dlouho vedli. Za stavu 15:17 ale Češi čtyřmi body v řadě průběh obrátili, a přestože Kanaďané ještě dokázali vyrovnat na 19:19, úřadující mistři světa už si výhru vzít nenechali.

„Před utkáním jsem pociťoval velkou nervozitu. Přece jen nikdy jsme nehráli zápas před tolika lidmi. Zároveň jsme byli v pozici favoritů, takže se od nás čekalo, že vyhrajeme ideálně 2:0 na sety. Kanaďané předvedli velmi dobrý výkon a my chvílemi zas tak dobrý ne, tak to byl náročný zápas,“ zhodnotil pro Radiožurnál Sport Ondřej Perušič.

Dalšími soupeři Perušiče se Schweinerem ve skupině E budou Rakušané Julian Hörl, Alexander Horst a Brazilci Evandro s Arthurem. Těm mohou turnajové pětky oplatit porážku z loňského „zlatého“ šampionátu v Mexiku, na který se Češi naladili triumfem na turnaji v Paříži.

Prohra českého ženského páru

Hermannová se Štochlovou držely v prvním setu díky velké bojovnosti s favorizovanými Američankami krok až do stavu 15:15, pak ale úřadující světové šampionky získaly čtyřmi body v řadě rozhodující náskok.

Hned zkraje druhé sady Hughesová s Chengovou odskočily a Češky už v bouřlivé kulise nenašly sílu na zvrat. Následně se utkají ještě s Němkami Svenjou Müllerovou a Cinjou Tillmannovou a domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

kaj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme